PIGIOS PADANGOS: MITAI IR REALYBĖ

0
32
padangos

Visiems vairuotojams padangų keitimas kelia galvos skausmą. Reikia išsirinkti ir įsigyti savo automobiliui tinkamiausias padangas. Kyla klausimas – pirkti sezonines ar įsigyti universalias? Tenka šifruoti ant padangų esančius žymenis, ir dar, nuspręsti dėl kainos. Ne visi turi lankstų pasirinkimą, todėl ieškos, kaip įsigyti padangas pigiau.

Pavyzdžiui, jūsų automobilis naudoja pačias populiariausias R16 dydžio padangas. R16 nurodo ratlankio skersmenį coliais, šiuo atveju tai 16, todėl ieškodami padangų pirmiausia atkreipsite dėmesį į tai, kad jos būtų to paties dydžio. Sezonines ar universalias? Ar būtina pirkti naujas, juk naudotos pigiau? Panagrinėkime, kokias padangas geriau pasirinkti?

Universalios padangos

Vairuotojus vargina sezoninis padangų keitimas, o artėjant keitimo terminui autoservisuose susidaro ilgos laukiančiųjų eilės. Tam, kad būtų taupomas laikas ir pinigai žmonės nusprendžia įsigyti universalias padangas.

Žymimos kaip M + S universalios padangos nėra tikros universalios padangos, jei ant jų nėra ir žymens AW (All Weather – visiems orams), AS (All Seasons – visi sezonai), arba 4S (Four Seasons – keturi sezonai). Raidės M + S reiškia dangą – purvą ir sniegą – ant kurių šios padangos turi gerą sukibimą.

Iš tiesų, universalios padangos buvo sukurtos vidutinio klimato šalims, kuriose nėra šaltų žiemų. Lietuvoje žiemos gerokai pasikeitė, joms pašiltėjus kartu išaugo ir universalių padangų populiarumas.

Deja, orai vis dar nenuspėjami, o universalios padangos žiemą tikrai neprilygs žieminėms padangoms, taip pat  savo savybėmis negali prilygti ir vasarą vasarinėms padangoms.

Nors atrodo kaip taupiausias variantas, norint įsigyti padangas pigiau, tą galima padaryti ir turint du skirtingų sezonų komplektus. Perkant padangas internetu tą padarysite patogiai iš namų. Jums reikės nurodyti automobilio gamintoją ir modelį, automobilio pagaminimo metus ir variklio tipą. Internetinės parduotuvės paieška jums parodys būtent jūsų automobiliui tinkamas padangas.

Restauruotos padangos

Neturintys galimybių ir taupūs vairuotojai ima svarstyti restauruotų, arba panaudotų padangų įsigijimo privalumus ir galimybes.

Vienintelis restauruotų padangų privalumas prieš naujas yra tai, kad jos pigios.

Kaip restauruojamos padangos? Tūkstančius kilometrų nuvažiavusioms padangoms užliejamas naujas gumos sluoksnis. Pirmiausia, pašalinimas sudilęs protektorius ir specialia įranga nuvalomas karkasas ir pažeistos dalys. Tada valymo metu pašalintos dalys atstatomos – sluoksniai ir sutvirtinimai. Galiausiai užliejamas naujas gumos mišinys ir suformavus protektorių padangų restauracija baigta.

Nors manoma, kad tai ekologiškas ir ekonomiškas būdas prikelti padangas naujam gyvenimui, atlikti testai parodė, kad restauruotos padangos neturi naujų padangų sukibimo savybių, ant šlapio asfalto, sniego ar ledo sukimba prasčiau ir valdyti automobilį su tokiomis padangomis sekasi žymiai prasčiau.

Galbūt geriau jau už panašią pinigų sumą rinktis ekonominės klasės naujas padangas, nei restauruotas.

Prekybos centruose galima rasti tokių pigių restauruotų padangų, kurioms net bus suteikta garantija porai metų, tačiau, kiek iš tiesų esate linkę pasitikėti jų saugumu, spręsti jums.

Kur įsigyti pigias padangas?

Nesvarbu, ar ieškosite R16 dydžio padangų ar kitų dydžių padangų, pigus ir patogus būdas padangas įsigyti internetu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite