BŪDAI, KURIE PADEDA KOVOTI SU NUTUKIMU

0
17
nutukimas

Nutukimas gali atsirasti dėl daugelio priežasčių, įskaitant mitybą, sėslų gyvenimo būdą, genetinius veiksnius, sveikatos būklę ar tam tikrų vaistų vartojimą. Keletas gydymo būdų gali padėti žmonėms pasiekti ir išlaikyti tinkamą svorį. Lėtai ir nuolat mesti svorį, pavyzdžiui, 1–2 svarus per savaitę, dažnai yra geriau nei greitai numesti daug svorio, nes didesnė tikimybė sustoti, kai žmogus pasieks tikslinį svorį.

Vienas iš nutukimo gydymo metodas yra mitybos pokyčiai Viena iš priežasčių, kodėl kaupiasi antsvoris ir riebalai, yra tada, kai žmogus suvartoja daugiau kalorijų nei sunaudoja. Laikui bėgant tai gali sukelti svorio padidėjimą. Kai kurios rūšies maistas greičiausiai padidins svorį. Kai kuriuose perdirbtuose maisto produktuose yra priedų, tokių kaip kukurūzų sirupas, kuriame yra daug fruktozės. Tai gali sukelti kūno pokyčius, dėl kurių gali padidėti svoris. Sumažinus perdirbto, rafinuoto ir paruošto maisto, kuriame yra daug cukraus ir riebalų, suvartojimą, tuo pačiu didinant nesmulkintų grūdų ir kitų daug ląstelienos turinčių maisto produktų, pvz., šviežių vaisių ir daržovių, vartojimą, žmogus gali numesti svorio.

Vienas daug skaidulų turinčios dietos privalumas yra tas, kad kūnas greičiau jaučiasi sotus, todėl mažiau vilioja valgyti daugiau. Sveiki grūdai padeda žmogui ilgiau jaustis sotiems, nes jie lėčiau išleidžia savo energiją. Gydytojas arba dietologas gali padėti pasiūlyti strategiją ir galbūt tinkamą svorio metimo programą, https://calorycare.lt/ specialistai nenuvils sudarant tinkamą jūms programą, arba pasiūlant jums geriausią nutukimo gydymą.

Taip pat fizinis aktyvumas gali padėti kovoti su nutukimu. Nors kūnas degina kai kurias kalorijas net tada, kai žmogus tik sėdi ar miega, daugumai žmonių, kuo jie aktyvesni, tuo daugiau kalorijų kūnas sudegina. Tačiau, tai gali užtrukti. Kad numestų vieną kilogramą riebalų, žmogus turi sudeginti 3500 kalorijų. Geri būdai pradėti aktyviai veikti: vaikščiojimas, plaukimas, lipimas laiptais, prie to prisideda tokie darbai kaip sodininkystė, namų ruoša ar šuns vedžiojimas. Siūloma atlikti 60–90 minučių vidutinio intensyvumo veiklos šaltinį daugelį savaitės dienų.

Be to, vaistai svorio metimui gali būti jums veiksmingi. Gydytojas kartais paskiria vaistus, padedantis žmogui numesti svorio. Tačiau jie paprastai tai daro tik tada, kai: mitybos pokyčiai ir mankšta svorio nemažina, ar asmens svoris kelia didelį pavojų jų sveikatai.

Chirurgija — taip pat vienas iš variantų. Svorio metimo arba bariatrinė chirurgija apima žmogaus skrandžio ar plonosios žarnos dalies pašalinimą arba pakeitimą, kad jis nevartotų tiek maisto ar neįsisavintų tiek kalorijų, kiek anksčiau. Tai gali padėti asmeniui numesti svorio, taip pat sumažinti su nutukimu susijusiomis ligomis riziką. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite