DIDŽIAUSIOS PLAUKŲ PRIEŽIŪROS KLAIDOS

0
57
kerastase densifique coffret tankinamosios

Plaukų priežiūra yra savotiška, kone meno rūšis. Yra tiek daug priemonių, tiek daug įrankių ir tiek daug metodų tam, kad plaukai atrodytų gerai, jog kartais sunku naviguoti tarp tokios gausybės informacijos. Plaukų priežiūra kelia nemažai iššūkių vyrams ir moterims, tačiau dėl to, kad, paprasčiausiai daro daugiau, moterys atlieka daugiau klaidų prižiūrėdamos savo plaukus. Būtent šiame straipsnyje apžvelgsime dažniausiai moterų daromas plaukų priežiūros klaidas bei pasižiūrėsime, kaip jų išvengti!

Nuolatinis plaukų šukavimas

Jeigu dažnai naudojate plaukų šepetį tam, kad jie įgautų žvilgesio – nedarykite to. Moksliniai tyrimai nustatė, kad pakanka vos kelių perbraukimų tam, kad organiškos, plauko viduje esančios medžiagos pasklistų nuo šaknų, iki pačių galiukų. Jeigu nuolat juos braukote ir šukuojate, tik sukeliate bereikalingą trintį, dėl kurios padidėja lūžinėjimo tikimybė.

Šampūno naudojimas kasdien

Nors daug kas įpranta kasdien plauti galvą, tačiau tai nėra pati optimaliausia praktika tuo atveju, jeigu norite sveikų ir žvilgančių plaukų. Iš tiesų, plaukas geriausiai atrodo tada, kai natūralios, jo viduje esančios medžiagos bei aliejai pasklinda per visą plauką ir pasiekia galiukus. Dėl to plaukų priežiūros specialistai pataria šampūną naudoti kas antrą arba net kas trečią dieną. Daug geriau turėti ekstensyvesnę plaukų priežiūros rutiną, į kurią įeina serumas, ampulės ar kitos medžiagos kas antrą dieną nei nuolat naudoti šampūnus.

Jeigu domina priemonės, galinčios praplėsti plaukų priežiūros rutiną, apsilankykite www.varlė.lt internetinėje parduotuvėje.

Visiškai šlapių plaukų džiovinimas

Po to, kai išsiplaunate galvą, neskubėkite ją džiovinti. Jeigu norite, kad plaukai atrodytų sveiki, žvilgėtų ir būtų malonūs liesti, turite skirti daugiau laiko jų priežiūrai (bent jau nei įprastai). Tuo atveju, kai plaukai džiovinami, kol dar yra visiškai šlapi, juos ne tik, kad sunkiau šukuoti bei modeliuoti, tačiau jie ir daug labiau pažeidinėjami. Džiovinkite drėgnus plaukus ir to nedarykite pernelyg ilgai, kadangi ilgas džiovinimas išvargina plaukus. Visada naudinga, prieš džiovinant, plaukus suvynioti į rankšluostį ar kokius nors nenaudojamus marškinėlius, kad jie šiek tiek padžiūtų (~5-10 minučių) ir tegu dar ~5 minutes padžiūva atidengti.

Pamirštamas skalpas

Daug kas pamiršta, jog skalpas – viso ko pradžia. Tam, kad plaukai augtų vešlūs ir sveiki, reikia, kad skalpas būtų geros būklės. Skalpo būklė gerinama tinkamai įtrinant plaukų produktus, nenaudojant šiurkščių šepečių bei pernelyg daug kasantis galvą. Šampūną bei kitas plaukų priemones įtrinkite pirštų galiukais, lengvais, sukamaisiais judesiais, kad sustiprintumėte kraujotaką.

Nenaudojamas plaukų lakas

Laką daug kas apibūdina, kaip ne patį geriausią produktą, tačiau lakas gali būti naudingas ir yra reikalingas. Plaukų lako sudėtyje yra polimeras, kuris gali užfiksuoti drėgmę plauko viduje, bent jau taip teigia mokslas. Priešingai nei daug kas sako, lakas plaukams nėra toks jau kenksmingas. Alkoholis (dėl kurio visi baiminasi), beveik visiškai išgaruoja dar net nenusėdęs ant jūsų plaukų, todėl su saiku naudokite laką tam, kad plaukai išlaikytų formą.

Varle.lt internetinėje parduotuvėje yra ne tik plaukų lakas, bet ir losjonai, tonikai bei viskas plaukų priežiūrai!

Kasa(-os), pinama(-os) toje pačioje vietoje

Jeigu susipinate kasą arba kasas, nedarykite jų toje pačioje vietoje. Kadangi sruogos susipina arba bent jau šiek tiek kliūva už gumelių ir pynučių, vertėtų periodiškai keisti vietą, kur jas pinate. Vieną dieną pinkite kasą 1cm aukščiau, kitą dieną – centimetru žemiau. Ilguoju laikotarpiu tai tikrai sumažins plauko nuovargį ir padės išlaikyti jo išvaizdą – labai gerą. Naudokite elastingas plaukų gumeles.

Slepiamos, bet ne gydomos pleiskanos

Pleiskanos yra opi, erzinanti ir dažniausiai niekur nedingstanti, ilgalaikė problema. Jeigu bandote paslėpti ir maskuoti šią bėdą su pomadomis ar aliejaus pagrindo priemonėmis, tai tėra laikinas ir mažai ką keičiantis sprendimas. Pleiskanos yra išsausėjusios galvos odos pasekmė. Tai yra uždegiminio pobūdžio skalpo liga. Tik negalvokite, kad antipleiskaniniai šampūnai viską išspręs. Problemą dažniausiai sprendžia tik specialūs, vaistinio ir labai aukšto lygio šampūnai bei produktai su cinku, seleno sulfidu ar net derva.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite