PRIEŠMOKYKLINUKŲ VIEŠNAGĖ BIBLIOTEKOJE

0
13
4

Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos priešmokyklinukai su mokytojomis Rasa Dičiūniene ir Jolanta Bagdonavičiene šiais mokslo metais jau apsilankė Zarasų viešojoje bibliotekoje.

Pokalbio metu paaiškėjo, kad daugelis jų bibliotekoje lankosi pirmą kartą ir tuo labai džiaugėsi. Viešnagė prasidėjo ekskursija, kurios metu buvo aplankytos visos jiems įdomios vietelės. Mažieji kilo ir leidosi liftu, suposi terasoje, grožėjosi spalvotu rudeniu sėdėdami ant stogo terasoje. Pro teleskopą stebėjo Zarasaitį. Kalbino akvariumo gyventojas žuvytes. Perskaitė Žirafos vardą, o suskaičiavę jos metus sužinojo, kad Veronika Zarasaitė jų bendraamžė. Apžiūrėjo knygas lentynose, spėliodami kiek tūkstančių jų yra. Kaip dera elgtis bibliotekoje ir ką įdomaus joje galima nuveikti sužinojo apžiūrėję ir aptarę paveikslėlius. Sužinojo ir kaip netinka čia elgtis. Viena lankytojų grupė spalvino lapus rudens spalvomis, kita spaudė jų spalvotus atspaudus.

Priešmokyklinės B grupės ugdytiniai su mokytoja Jolanta Bagdonavičiene aplankė parodą „12 Pasaulių: šiuolaikiniai čekų knygų vaikams ir paaugliams iliustruotojai“ ir išrinko labiausiai patikusią knygą.

Atsisveikindami žadėjo vėl apsilankyti, nes liko dar daug neišbandytų veiklų.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

2

11

DSC03922

DSC03927

DSC03942

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite