AR PIRŠTINĖS PADEDA APSAUGOTI RANKAS DARBO METU?

0
77
darbo priš

Geros darbo pirštinės ne tik užtikrina tinkamą apsaugą, bet ir suteikia komfortą, kuris yra svarbus atliekant konkrečias užduotis. Todėl teisingas pirštinių pasirinkimas padeda darbuotojams efektyviai atlikti darbą. Juk apsaugoti rankas yra itin svarbu, nes jas pažeisti yra tikrai lengva. Nesvarbu, kokiame darbe dirbate, privalote pasirūpinti savo rankų apsauga.

Galbūt jau esame įpratę išgirsti iš darbuotojų, kad darbe nereikia dėvėti pirštinių:

  • „Darbinės pirštinės neleidžia užsiimti smulkesniais darbais, sunku sugriebti daiktus, galima paslysti ir nesilaikyti“;
  • „Darbinės pirštinės neleidžia rankoms kvėpuoti, jos sušlaps ir prakaituos“;
  • „Darbinės pirštinės yra nepatogios, slidžios, jas reikia dažnai taisyti“;
  • „Darbo pirštinės neleidžia atlikti savo funkcijų, be jų lengviau dirbti“.

Bet ar žinote, kodėl taip svarbu mūvėti pirštines darbe? Kas paveiks darbo patogumą ir lengvumą? Kaip išsirinkti tinkamas pirštines?

Pradėkime nuo pirmojo klausimo, kodėl svarbu darbe naudoti pirštines kaip apsaugos priemonę?

Statistika rodo, kad dėvint apsaugines pirštines darbe galima net 60%sumažinti rankų traumų riziką! Pasirinkę ir naudodami tinkamas pirštines, galime apsisaugoti nuo visų rūšių traumų, atsitiktinių pavojų ir išlaikyti higieną, taip apsaugodami mus nuo sunkių ligų.

Darbo pirštinės yra labai svarbi drabužių apsaugos dalis, tačiau darbdaviai vis dar susiduria su problema, kad asmenys  yra priversti juos naudoti. Siekdami, kad darbuotojai dėvėtų ir išlaikytų pasitenkinimą, pateiksime jums pasiūlymų ir atsakysime į pagrindinius klausimus, kaip išsirinkti tinkamas darbo pirštines.

Kokias pirštines pasirinkti? Ar yra skirtumas tarp pirštinių?

Svarbiausia rankas apsaugoti nuo karščio, kadangi galima stipriai nusideginti ir gauti traumą. Yra dviejų tipų pirštinės apsaugančios nuo karščio – atitinkančios standartą EN407 arba atitinkančios standartą EN12477. Pirmosios apsaugo rankas nuo karščio ir (arba) ugnies, esant vienam ar daugiau poveikio būdų: ugnies;sąlytinės šilumos;konvekcinės šilumos; spinduliuojamosios šilumos; išlydyto metalo smulkių purslų ar jo didelių kiekių. Antrosios – specifinės apsauginės suvirintojo pirštinės, tai tokios pirštinės, kurios apsaugo nuo mažų išsilydžiusio metalo purslų, nuo trumpalaikio sąlyčio su riboto intensyvumo liepsna, konvekcine bei sąlyčio šiluma ir nuo virinimo (UV) spinduliuotės poveikio. Jei dirbate lauke arba minusinėje temperatūroje, Jums reikėtų rinktis pašiltintas pirštines, kurios yra lankščios net šaltomis sąlygomis ir atitinką standartą EN 511. Jos taip pat apsaugo ir nuo mechaninių pažeidimų(pradūrimo, įpjovimų).

Jei darbo aplinkoje susiduriate su cheminėmis medžiagomis ar kt. pavojingais skysčiais, Jums reikėtų rinktis pirštines apsaugančias nuo įvairių chemikalų ar mikrooorganizmų, kurios atitinką standartą EN 374. Jos taip pat atsparios drėgmei, o paviršius neslystantis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite