CENTRALIZUOTA VANDENTIEKIO IR NUOTEKŲ TINKLŲ PLĖTRA DUSETŲ MIESTE

0
40
min news zrs 964 min news zrs 845 info

Dusetų miesto vandens tiekimo, nuotekų tvarkymo ir valymo sistemą prižiūri bei tvarko Uždaroji akcinė bendrovė „Zarasų vandenys“. Ne visi gyventojai turi centralizuotai tiekiamą vandenį ir ne visi turi galimybę centralizuotai tvarkyti nuotekas. Dar daug iš jų naudojasi vietinėmis nuotekų tvarkymo sistemomis – nuotekų kaupimo – išgriebimo talpomis arba tvarko kitais būdais. Netinkamai valomos nuotekos gali labai pakenkti vandens kokybei. Poveikis gali būti įvairus ir keliantis pavojų ištisoms ekosistemoms ir žmogui. Užterštas mikroorganizmais ar cheminėmis medžiagomis vanduo gali sukelti rimtų sveikatos problemų, todėl vis daugiau visos Lietuvos ir Zarasų rajono gyventojų įvertina centralizuoto vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo, tvarkymo privalumus.

Siekdama suteikti galimybę Dusetų miesto gyventojams prisijungti prie centralizuotos vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemos bei gauti kokybiškas vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas, kartu apsaugoti aplinką nuo išleidžiamų nuotekų žalingo poveikio, Uždaroji akcinė bendrovė „Zarasų vandenys“ vykdo vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros darbų projektus, kurių įgyvendinimas užtikrins vartotojams prieinamas socialiai būtinų vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų teikimą.

Uždaroji akcinė bendrovė „Zarasų vandenys“ planuoja vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrą vykdyti Nepriklausomybės a., Vilniaus g. Dusetų mieste ir Vytauto Striogos gatvės dalyje Padustėlio kaime (atkarpa nuo K. Būgos g., Dusetų m. iki kryžkelės V. Striogos g. Nr. 17).

Atsižvelgdami į tai, šių gatvių gyventojus kviečiame pasirašyti įsipareigojimus dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų prisijungimo. Surinkti gyventojų įsipareigojimai įtakos techninio projekto apimtį bei statybos darbų vertę. Tai galima padaryti, kreipiantis į Dusetų seniūniją arba į Uždarosios akcinės bendrovės „Zarasų vandenys“ administraciją (Malūno g. 3 A, Zarasai, tel. (8 385) 51672 arba Sporto g. 10, Dusetos, tel. (8 385) 56455) arba kreiptis el. p.  v.administracija@zarasai.lt.  

Uždaroji akcinė bendrovė „Zarasų vandenys“ skatina ir kviečia gyventojus prisijungti prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų. Tik tokiu būdu prisidėsime  prie aplinkos apsaugos, jos būklės pagerinimo bei kokybiško geriamojo  vandens vartojimo.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite