KAIP IŠSIRINKTI SLIDINĖJIMO KURORTĄ?

0
86
kurortas

Skirtingi slidinėjimo kurortai gali pasiūlyti įvairias paslaugas priklausomai nuo žmonių norų. Vienur gali vyrauti prabangūs viešbučiai, o kitur – rąstiniai nameliai. Taip pat yra svarbi kalnų kokybė, kuri turi būti pritaikyta tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems. Norint išsirinkti jums tinkamą slidinėjimo kurortą, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų.

Slidinėjimo kurortų įvairovė

Nuo didžiausių iki mažiausių, nuo prabangiausių iki pigiausių – viskas priklauso nuo keliautojo norų ir poreikių. Taip pat priklauso ir nuo to, ar čiuožinėjate su slidėmis, ar su snieglente, ar vykstate su draugais, ar su vaikais, norite daugiau ramybės ar pramogų. Pagal šiuos faktorius galima išsirinkti sau pati geriausią slidinėjimo kurortą.

Prieš renkantis, svarbu atkreipti dėmesį ne į viešbučius (nes jie visi atrodo gražūs ir turintys paslaugų), bet į savo gebėjimą slidinėti ir kiek dienų planuojate būti slidinėjimo kelionėje (pagalvokite, ar visas dienas slidinėsite). Jeigu nuspręsite, kad norėsite ir pakeliauti po kurorto miestelį, tuomet pasižiūrėkite, ką galima jame pamatyti.

Kai kuriuose kurortuose yra visų lygių trasos t.y. žalios, mėlynos, raudonos bei juodos. Šis trasų derinys yra pritaikytas visiems žmonėms. Tie, kas yra patyrę čiuožinėtojai, rekomenduojama rinktis geltonas ir oranžinės trąsas – šios būna už slidinėjimo ribų, bet galima rasti stačių nuolydžių. Viso šio tipo trasas galima rasti Šveicarijoje, Švedijoje ir Austrijoje. Snieglentininkams svarbu atkreipti dėmesį, ar nėra per daug lygaus reljefo.

Tiesa, yra ir brangių kurortų, tačiau daugiausiai dominuoja vidutinės klasės, todėl paieškojus galima rasti ekonominių variantų. Nemažą išlaidų dalį sudaro keltuvų bilietas (Ski-pass), o toliau kaina jau priklauso nuo jūsų norų.

Populiariausias slidinėjimo kurortas Prancūzijoje

Slidinėjimas Prancūzijoje atveria gausybė vartų į nuostabų kraštovaizdį, todėl galėsite mėgautis ne tik slidinėjimu, bet ir vaizdu. Pats populiariausias Prancūzijos kurortas yra Trys Slėniai. Jame yra daugybė įvairaus tipo trasų, leidžiančių išties nenuobodžiauti bei išmėginti savo jėgas. Būtent šio regiono pažiba yra Meribelis, kuris yra įsikūręs pačiame centre ir tapęs vienu iš norimiausių kurortu, kuris pasižymi ne tik trasų kokybe, bet ir savo architektūra, apgyvendinimo pasirinkimo gausa bei restoranais.

Val Torensas ir Kuršavelis yra prabangiausi Trijų Slėnių kurortai, todėl jeigu norite rinktis šiuos, teks nuodugniai apgalvoti savo biudžetą. Norint pasinaudoti Trijų Slėnių teikiamomis privilegijomis bei trasų gausa, gali rinktis apgyvendinimą Bride le Beno kurorte. Šiame kurorto centre yra keltuvas su kuriuo kelsitės į kalnus (tai užtruks apie pusvalandį, bet žvalgantis į kraštovaizdį – laikas neprailgs). Šis kurortas garsėja savo mineraliniais vandenimis, todėl po slidinėjimo, galėsite atsipūsti šio vandens voniose. Bride le Beno gausu įvairiausių barų, restoranų ir parduotuvėlių, o kainas nėra „kosmosinės“.

Tie, kas nori paragauti ne tik itališko maisto

Vienas iš labiausiai rekomenduojamų slidinėjimo kurortų Italijoje yra Madonna di Campiglio. Šiame kurorte galima rasti įvairiausių trasų, jame yra įrengtas didžiulis sniego parkas „Ursus“, o jaukus miestelis traukia savomis parduotuvėlėmis, kavinukėmis ir restoranais. Na, ties, kad nori išties plataus trasų pasirinkimo, renkasi Sela Ronda esančius kurortus. Arčiausiai Sela Rondos žiedo esantys kurortai yra Selva Val Gardena ir Santa Kristina, tačiau jie yra ir brangiausi. Taip pat nakvyne šiuose kurortuose reikėtų pasirinkti iš anksto. Tie, kas nori šiek tiek sutaupyti, rekomenduojama rinktis Kampitelo, Kanazėjaus ir Ortizėjaus kurortus. Nors jie yra ganėtinai nutolę nuo Sela Ronda, tačiau keltuvų sistema puikiai veikia.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite