KODĖL SVARBU VAIKUI TURĖTI LAVINAMŲJŲ ŽAISLŲ

0
17
zaislai

Ar galima mažylį užauginti be žaislų? Žinoma, kad neįmanoma. Nuo seno buvo gaminami  žaislai. Vaikutį nuo kūdikystės būtina visko mokyti. Pradžia pažinimo būna įvairi: priklausanti nuo aplinkos, nuo pirmo žaislo, nuo tėvelių pamokėlių. Slenkant metams  vaikas auga ir mokosi – jį domina viskas aplinkui. Labai dažnai domisi tuo ką daro tėvai – bando juos mėgdžioti, kartoti veiksmus. Taisyklingai neparuoštas mažylis gali susižeisti, išsigąsti, net sugadinti naudingą daiktą. Todėl tėveliai jau nuo pirmų gyvenimo dienų pasirūpina žaislais. Žaislai būna įvairūs: barškučiai, guminukai, kramtukai, čežantys, su muzikėle bei daug kitų.

Lavinamieji žaislai gerina vaiko koordinaciją, augina įgūdžius, lavina atmintį, tvirtina motoriką. Žaislų forma, spalva, sudėtis skatina domėjimąsi – sutelkia dėmesį. Labai svarbūs visi žaislai, kurie vaiką kažko moko ir išmoko. Taip pasaulio pažinimas tampa aiškesnis ir mažyliui kartu su tėveliais lengviau išeitį į išorinį pasaulį bei su juo bendrauti. Kiekvienas žaisliukų mylėtojas turi teisę pats pasirinkti kaip ir kokiais žaislais žaisti, tačiau didelę įtaką turi jo tėvai, kurie moka įdiegti susidomėjimą naudingu žaidimo procesu.

Lavinamųjų žaislų yra labai platus pasirinkimas, kuris suteikia mažyliui džiaugsmą žaisti bei daug išmoko. Žaislus įvairius žaidime ir ugdančius vystymąsi kūrė dizaineriai, turintys pedagoginę patirtį. Žaislai knygelės moko nuo mažiausio skirti spalvas, gyvūnėlius, augalus. Nuostabios maudymosi knygelės, kurios vandenyje įvairiai keičiasi – mažyliui suteikia džiaugsmo ir neleidžia bijoti vandens. Daug žaidimų  balansui ugdyti, kada reikia sutalpinti visokių formų detales ant pagrindo, kad nekristų. Kiti traukiami ant ratukų moko reakcijos niekur neužkliūti. Nepakartojamas žaislas tiek berniukams, tiek mergaitėms – kaladėlės, kada fantazijai nėra ribų. Niekuo nenusileidžia pranašumu net patiems mažiausiems žaislai su skaičiais ir raidėmis. Nėra vaikučio nenorinčio turėti ir žaisti su garsiniais žaislais: barškučiais, metalofonais, dūdelėmis. Daug vaikų tapo gudručiais žaisdami su rūšiuoklėmis,  piramidėmis, bokšteliais. Tapo neatsiejamu mažylio gyvenime lavinamieji maniežai.

Lavinamųjų žaislų yra tokia begalė, jog mažyliai iki mokyklos gali nespėti su visais pažaisti. Šios mokymo priemonės užugdo vaikams mokėjimą bendrauti, aplinkos pažinimą, supratimą kaip elgtis įvairiose situacijose, pasitikėjimą savimi bei kitais. Visus šiuos žaislus galite apžiūrėti šioje svetainėje.

Nieko nėra nuostabiau ir naudingiau, kada tėvai patys moko savo vaikus. Gyvenimas nėra toksai, kad galima būtų bendrauti vien su mažyliais – juos reikia mokyti savarankiškumo. Vaikas suklysta ir pasitaiso, ką nors išardo ir sugeba sutaisyti – visa tai įmanoma ir užugdoma išmaniųjų žaislų pagalba – lavinamųjų žaislų dėka. Tapo norma vaikelio gyvenime lavinamieji žaislai ir tėvai ieško po svetaines, užsakinėja elektroninėse parduotuvėse, kad vaikas galėtų tobulėti ir ruoštis gyvenimui. Lavinamieji žaislai tęsiasi toliau, kada vaikas yra jau moksleivis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite