2021 M. SAUSIO MĖN. 14 D. PRIIMTAS LIETUVOS RESPUBLIKOS PAGALBOS NUO NUSIKALSTAMOS VEIKOS NUKENTĖJUSIEMS ASMENIMS ĮSTATYMAS

0
2332
mpt

Šio įstatymo paskirtis – užtikrinti, kad fiziniai asmenys, nukentėję nuo nusikalstamos veikos, padarytos Europos Sąjungos teritorijoje, prieš baudžiamąjį procesą, jo metu, prireikus – po jo ir visais atvejais, kai baudžiamasis procesas nepradedamas, arba nukentėję nuo nusikalstamos veikos, padarytos ne Europos Sąjungos teritorijoje, kai baudžiamasis procesas vyksta Lietuvos Respublikos teritorijoje, būdami Lietuvos Respublikos teritorijoje, gautų pagalbą.

Už pagalbos vykdymą atsakingos – Akredituotos Pagalbos Tarnybos.

Viena iš jų – Marijampolės Pagalbos Tarnyba.

Teikiama pagalba:

  • Informavimas ir konsultavimas apie nukentėjusiojo asmens teises.
  • Emocinis palaikymas, psichologo konsultacijos.
  • Pirminė teisinė konsultacija, pagalba rengiant teisinius dokumentus.
  • Tarpininkavimas, organizuojant kitų institucijų pagalbą:
  • Valstybės garantuojamos antrinės teisinės pagalbos gavimą;
  • laikiną apgyvendinimą;
  • Palydėjimą.

Pagalba yra nemokama ir konfidenciali.

 Siekiant užtikrinti visuomenės žinomumą apie Pagalbos Tarnybos teikiamą pagalbą prašome pasidalinti šia informacija tarp savivaldybės darbuotojų bei jai priklausančių įmonių: švietimo, medicinos, socialinių paslaugų institucijų administracijų kurios pagal Įstatymą yra pirmojo kontakto institucijos turinčios suteikti informaciją nuo nusikalstamos veiklos nukentėjusiems asmenims apie PT teikiamą pagalbą bei jos kontaktus.  

 

Pagalbos gavimo vietą nukentėjusieji gali pasirinkti, jiems, priimtiniausioje Lietuvos vietovėje

 

Kontaktai: Kęstučio g. 3 , Marijampolė

Tel. + 370 65902229, +370 69033132

Darbo laikas – I –V nuo 9.00 iki 18.00

El. pašt. – marpagalba21@gmail.com

Int, www.marmvc.lt

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite