PARAMA SVARBIAM ZARASŲ KRAŠTO PROJEKTUI

0
27
1

Į Zarasus atėjo džiugi žinia. Ekonomikos ir inovacijų ministerija, siekdama padėti nuo pandemijos nukentėjusiam vietinio turizmo sektoriui, paskyrė Zarasų rajono savivaldybei  332 tūkst. eurų Zarasų krašto muziejaus plėtrai. 

Zarasų rajono savivaldybės projektas buvo gerai įvertintas ir sulaukė daug Ekonomikos ir inovacijų ministerijos  ekspertų komisijos vertinimo balsų.
 
Šio projekto „Zarasų rajono savivaldybės Zarasų krašto muziejaus plėtra ir modernizavimas  įkuriant Šarūno ir Nomedos Saukų galeriją bei plėtojant Žydų kultūros kelią“  tikslas – Zarasų krašto vietinio turizmo potencialo stiprinimas per iškilių vietos kūrėjų ir kraštiečių pristatymą, siekiant turistinio sezoniškumo mažinimo ir turistų srautų didinimo Zarasų mieste – Lietuvos kurortinėje teritorijoje. Projekto uždaviniai – pristatyti iškiliausių Lietuvos menininkų tapytojų Nacionalinės kultūros premijos laureato Šarūno Saukos ir Vyriausybės kultūros premijos laureatės Nomedos Saukienės kūrybą turistinio – kurortinio Zarasų krašto / Utenos regiono lankytojams iš Lietuvos ir užsienio šalių, atskleisti iškilių Zarasų krašto žydų tautos atstovų (dailininkas pedagogas Y. Penas, M. Šagalo pirmasis mokytojas, karikatūristas Al Džafė (JAV) kultūrinį palikimą per žydų kultūros kelio plėtojimą, išsaugoti Zarasų miesto senamiesčio dalį ir joje esančius kultūros paveldo statinius, ypač 1854 m. senąjį pastatą, esantį D. Bukonto g. 1 Zarasuose, ir pritaikyti kultūrinio turizmo reikmėms – kultūros paveldo pažinimui.
 
Dabar gavus lėšas šio projekto įgyvendinimui, objektas bus užbaigtas ir galės pradėti numatytas veiklas 2022 metais.
Meras Nikolajus Gusevas pažymėjo, kad projektas ir jo įgyvendinimas yra mūsų specialistų atsakingo ir kompetentingo darbo rezultatas. Ekonomikos ir Inovacijų ministerija rugsėjo mėnesį pakvietė mūsų ir kitas savivaldybes teikti paraiškas gauti finansavimą viešosios turizmo ir poilsio infrastruktūros projektams įgyvendinti. Buvo ne tik dideli reikalavimai, bet reikėjo juos įvykdyti per trumpą laiką. Mūsų specialistai pateikė motyvuotą ir ekonomiškai pagrįstą paraišką ir gavo finansavimą. Džiaugiamės, kad Zarasams pavyko.  
 
Tai puikus mūsų krašto bendruomenės veiklos įvertinimas. Projekto metu kurortinėje teritorijoje sukurta turizmo ir poilsio infrastruktūra tiesiogiai prisidės prie turistų srautų didinimo, mūsų krašto patrauklumo,  bus kuriami patrauklūs kultūrinio turizmo produktai ir paslaugos. 
 
Petras Ivanovas, rajono Savivaldybės mero patarėjas 

2

3

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite