PRADEDAMAS SOCIALINĖS PRIEŽIŪROS PASLAUGŲ AKREDITAVIMAS

0
30
akre

2020 m. liepos mėnesį priimti Socialinių paslaugų įstatymo pakeitimai be kitą ko nustatė, kad nuo 2022 m. sausio 1 d. galės būti teikiama tik akredituota socialinė priežiūra (akredituota vaikų dienos socialinė priežiūra teikiama jau nuo 2021 m. sausio 1 d.). Akredituoti jos teritorijoje veikiančių socialinės priežiūras paslaugas teikiančias įstaigas pavesta savivaldybėms. Tik akredituotos socialinės paslaugos, teikiamos asmenims, galės būti finansuojamos valstybės bei savivaldybių biudžetų lėšomis.

Vadovaujantis Socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintu Socialinės priežiūros akreditavimo tvarkos aprašu (https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/5903a770bada11eab9d9cd0c85e0b745/asr ), Akredituotos socialinės priežiūros teikimo reikalavimais ( https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/ac583370dd9111eb9f09e7df20500045 ) bei Zarasų rajono  savivaldybės administracijos direktoriaus 2021 m. kovo 3 d. įsakymu Nr. I2 (6.71 E)-38 patvirtintu Zarasų rajono savivaldybės socialinės priežiūros akreditavimo ir įstaigų teikiamos akredituotos socialinės priežiūros kokybės kontrolės tvarkos aprašu (https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/dd57d9807bf811eb9601893677bfd7d8), įstaigos (tarp jų ir socialines paslaugas teikiančios asociacijos, bendruomenės, viešosios įstaigos), pageidaujančios teikti akredituotą socialinę priežiūrą, gali teikti dokumentus, nurodytus Socialinės priežiūros akreditavimo tvarkos apraše (pateikti prašymą), Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui elektroniniu paštu valerija.rageniene@zarasai.lt arba pristatyti adresu: Savanorių g. 2, 32109 Zarasai sprendimui priimti dėl teisės teikti akredituotą socialinę priežiūrą suteikimo. Teisė teikti paslaugas bus suteikiama 3 metų laikotarpiui su galimybe jį pratęsti.

Kilus klausimams informacija teikiama tel.  (8 385) 30738.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad socialinės priežiūros paslaugų rūšys yra apibrėžtos Socialinių paslaugų kataloge https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.51F78AE58AC5/asr.

Socialinės paramos skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite