AR ŽINOTE, KAD ANTALIEPTĖJE TURIME NAUJĄ ERDVĘ – „PATOGUS KINAS”!?

0
21
mid news zrs 81 IMG 3173

Tai erdvė vietos bendruomenei, skirta susiburti neformaliam bendravimui. Čia bus galima žiūrėti filmus, ragauti nealkoholinius gėrimus, keptis picas, žaisti žaidimus ir šokti iki ryto. Ši nauja erdvė gimė iš jaunų žmonių iniciatyvos ir noro turėti jauki erdvę savo kaime, kuri suburtų tiek jaunus, tie vyresnius kaimo gyventojus smagiai praleisti laiką. 

Jau ilgus metus Antalieptėje apleistas kluonas stovėjo be paskirties. Vis labiau griūnantis ir stūksantis miestelio centre jis liūdino tiek vietinių, tiek miestelio svečių akis. Tačiau šiais metais susibūrus jaunų žmonių bendruomenei kilo mintis šį apleistą statinį paversti traukos centru ir džiuginti visus ištroškusius susiburti, bendrauti ir džiaugtis smagiu laiku. 
 
Jauni žmonės padedami vietos meistrų patys valė, tvarkė ir įrenginėjo kluoną, virsiantį pramogų centru. Darbai laukė sunkūs, bet rezultatas viską atpirko ir pradžiugino. Atidarymo metu svečiai buvo vaišinami naminėmis picomis ir kompotu, į svečius buvo pakviesta DJ Birutė, kuri „užkūrė“ visus šokių aikštelėje. Žaidimai, juokas ir bendravimas netilo visą vakarą, o kam trūko privatumo, laiką jaukiai leido prie laužo su šiltu arbatos puodeliu. 
 
Per metus laiko nuostabiame Antalieptės miestelyje užgimė nauja vieta, kuri tikimės pritrauks ne tik vietos gyventojus, bet ir didesnių miestų svečius. Šis kluonas – tai įrodymas, kaip esant dideliems norams ir pasitelkus kūrybiškumą galima spręsti socialines problemas, kylančias mažose gyvenvietėse. Kaimo gyventojai dažnai turi mažiau galimybių, nei didesnių miestų žmonės, tačiau turint noro ir energijos galima įgyvendinti idėjas, kurios yra vertos pozityvaus pavyzdžio kaip galima keisti nepriimtinus dalykus vietos lygmeniu ir tapti matomais. 
 
Projektas finansuojamas „Bendrai finansuojama pagal Europos Sa?jungos programa? „Europos solidarumo korpusas“.

Ekrano nuotrauka 2021 11 05 082643

 

mid news zrs 147 unnamed

mid news zrs 198 IMG 3187

mid news zrs 572 IMG 1821

mid news zrs 851 96259389 233129641358624 3123700152120901632 n

mid news zrs 920 IMG 3167

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite