ŽAIDIMAS BAIGTAS

0
24
Zaidimas WEB

Lakpkričio 13 d. 18 val. Zarasų kultūros centre .

Auksiniai scenos kryžiai grįžta į Zarasus Vilniaus šokio teatras Low Air Spektaklis „Žaidimas baigtas” Bilieto kaina 3 Eur. Žiūrovai įleidžiami tik su Galimybių pasu.

Urbanistinio šokio teatras „Low Air”, įkvėpti autoriaus Julio Cortazar žaidimo su vaizduote taisyklių, Lietuvos publikai pristato novatorišką spektaklį, apjungiantį šokio ir vizualaus meno (dailės) sritis, įpintas į gyvos muzikos garsus.

zaidimas baigtas d.matvejev c

Screenshot 2

Menininkai siūlo pasinerti į sapną, pažaisti su savo vaizduote ir nors kartą nebijoti pasilikti sapnuose. Performansas formuojamas, kaip žaidimas su žiūrovu, įtraukiant jį į netikėtus sapno bei realybės susidūrimus. Viso spektaklio situacijos pasibaigia ties pabudimo momentu.

 

Premjera: 2016

Trukmė: 50’

Idėja: Lauryna Liepaitė, Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius

Choreografai, atlikėjai: Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius

Kompozitorius, atlikėjas: Adas Gecevičius

Scenografė, kostiumų dailininkė: Lauryna Liepaitė

Šviesų dailininkas: Povilas Laurinaitis

Recenzijos

Estetiškas, tikslus, išbaigtas. <…> tai kolektyvinis kūrinys – galbūt, tai ir yra šio darbo, kuriame vaizdai, garsai ir judesiai sudaro darnią vienovę, recepto paslaptis. Kuriamų vaizdų įtaigumu šis spektaklis primena vizijų ir sapnų įspūdžius per netikėtus įvaizdžius kūrusį ir į kažkurį pasąmonės sluoksnį besibrovusį šokio ir vizualiojo meno junginį – Castellucci trio <…>

Goda Dapšytė, 2017-02-19, dance.lt

<…>tai buvo besimėgavimą keliantis paradoksalių sapnų vaizdinys<…>

H. Šabasevičius, 7md.lt, NR. 3 (1197), 2017-01-20

Rekomenduojama sapnuojantiems ryškius sapnus ir vertinantiems vizualų teatrą.

Goda Dapšytė, 370, 2017 Vasaris #51

Ne, tai nebuvo tiesiog šiuolaikinio šokio spektaklis.

Tai buvo kažkoks Gasparo Noe filmas, kažkokia kosminė samplaika – urban kultūros, performanso meno, šiuolaikinės muzikos (ji būgnais, kompu, sintezatorium, balsu atliekama scenoje gyvai), tobulų kūnų, sarkazmo, dusinančio minimalizmo, savęs paieškų ir dar krūvos visko.

Dovilė Filmanavičiūtė, 2016-12-28, žiūrovo nuomonė

Judesys ir muzika pasakojo istoriją ir žodžių visai netruko. Gyva muzika ir minimalistinis scenovaizdis puipiai derėjo su viskuo, kas vyko scenoje.

Unė Kaunaitė, 2017-01-29, žiūrovo nuomonė

Ateik ir mėgaukis, nes tai spektaklis, kuris įtraukią visapusiškai. Tiesiog aukštas pilotažas. Tai yra žaidimas, tiesiog priimk jį.

Marius Giedraitis, 2017- 01-26, žiūrovo nuomonė

Tai buvo nuostabu – tiek aistros, jautrumo, kūno virtuoziškumo, humoro ir ironijos. Tai tarsi mano sapnai apie Rene Magritte paveikslus, kompiuterinius žaidimus ir reivo vakarėlius viename. Kaip ir žadėta Julio Cortázaras, taip pat, buvo čia. 

Olia Zhuk, Dovzhenko Centro (Ukraina) kūrybos direktorė, 2017

„Žaidimas baigtas” <…> choreografija išryškina sapno ir realybės susidūrimą, o taip pat pabrėžia įtampą tarp dviejų pasaulių – asmeninio ir išorinio. Šokis tampa nepertraukiamomis epileptiškomis konvulsijomis, kurias lydi drąsios ir galingos mušamųjų kadencijos, skambančios tarsi roko koncerte, apimančios amplitudę nuo grotesko iki dramatizmo. Ekspresyviuosius menus (muzikos, šokio ir teatro) sulydantis šou, iš pirmo žvilgsnio gali panašėti į mums įprastus prancūziškus, ispaniškus ar itališkus scenos menų ieškojimus, tačiau tai yra Europa ir norėdami ją dar kartą atrasti, turime skirti daugiau dėmesio šiuolaikinio meno scenai. 

Alessandro Alfieri, Persinsala Teatro, 2018-05-12

„Žaidimas baigtas“ yra puikiai sustyguotas, subtilus, pateikiantis novatorišką šokio, muzikos ir santykių su žiūrovais sąveiką. <…> Tai spektaklis, jungiantis žadinančią jėgą ir ironiją, kūnų nuovargį ir svajonių galią, pasineriantis į mūsų gyvenimų ir didžiojo rašytojo [Julio Cortazaro] pasaulį.

Federico Betta, Altroquotidiano, 2018-05-10

Du šokėjai, grakščiai apsirengę trijuose šviesos kvadratuose – viskas turi savo vietą, prabėga, nuskęsta… Muzikinis takelis prasideda senoviniais trimito garsais ir baigiasi ramiu valsu. Viduryje viskas įmanoma. Tiek šokyje, tiek muzikoje. Cortázaro siurrealistinio pasaulio figūros tampa realios.

Dan Ben Ari, fotografas, Tel Avivas, gegužė 2018

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite