DEGUČIŲ UGNIAGESIŲ KOMANDAI – NAUJAS GAISRINIS AUTOMOBILIS

0
68
1

Zarasų priešgaisrinės saugos tarnybos Degučių ugniagesių komandai didelė šventė. Rajono Savivaldybė surado galimybių ir skyrė 35 tūkstančius eurų gaisriniam automobiliui įsigyti. Ugniagesiai nuo šiol į gaisrus ir kitas nelaimes skubės naujai gautu gaisriniu automobiliu „Mercedes Benz“. Įsigyta technika ne tik palengvins ugniagesių darbą nelaimių vietose, bet ir paspartins jų atvykimą į incidentų vietą. Ši padidinto pravažumo automobilinė cisterna gabena tris tonas vandens. Automobilyje sukomplektuota nauja šiuolaikinė gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga.

Apžiūrėti pirkinio į Degučius atvyko  Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas,  rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas, Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, Degučių komandos ugniagesiai. 

Šio iškilmingo renginio metu Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas kalbėjo apie nuveiktus darbus, spręstinas problemas, nuolat gerinamą materialinę techninę bazę.  

 
Turėjo kuo pasidžiaugti ir  Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, jis sakė, kad tokio automobilio pavydi visi aplinkinių rajonų ugniagesiai, naujasis automobilis puikiai pasitarnaus ugniagesiams tarnyboje. Aloyzas Varžgalys visos tarnybos vardu padėkojo rajono Savivaldybės merui  Nikolajui Gusevui, tarnyba nuolat jaučia mero palaikymą ir geranorišką rūpestį. 
 
Naująjį automobilį jau įvertino ir patys ugniagesiai. Jie negailėjo gerų žodžių naujajai technikai. Ugniagesių komandos nariai kalbėjo: „Daug kas giria mašinos išvaizdą, esą ji graži, šiuolaikiška, tačiau mes labiausiai vertiname jos technines galimybes. Svarbiausia, kad viskas veiktų ir kuo greičiau galėtume padėti į nelaimę patekusiems žmonėms,  vandens cisterna užtikrina ilgą ir nepertraukiamą vandens tiekimą į gaisro židinį pirminiame gesinimo etape.“ 
Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas džiaugėsi puikiai dirbančiais  gelbėjimo tarnybų vadovais, pareigingomis ir atsakingomis ugniagesių komandomis ir puikiais jų darbo rezultatais. Buvo atsižvelgta į veiklos rezultatus, poreikius ir  modernus gaisrinis automobilis paskirtas Degučių ugniagesių komandai. Meras palinkėjo ugniagesiams sveikatos ir sėkmės suteikiant pagalbą žmonėms ir už sąžiningą ir atsakingą darbą, susietą su rizikomis ir pavojais pažabojant ugnį, saugojant ir gelbėjant žmonių gyvybes, gamtą, namus ir kiekvieno mūsų ramybę. Meras atvažiavo į Degučius su dovana, ugniagesiams jis padovanojo sieninį laikrodį. Šio renginio metu meras priminė, kad šis  automobilis  nėra naujas, tačiau yra labai puikios būklės. Buvo pabrėžta, kad rajono ugniagesių komandų aprūpinimas naujesniais automobiliais buvo ir vis dar yra labai aktuali problema. Gaisrinio automobilio pristatymo renginyje dalyvavo ir Degučių seniūnijos seniūnas Jonas Šileikis. 
 
Automobilio techninė apžiūra ir ekspertizė sėkmingai atlikta dar prieš įsigyjant. Variklis – dyzelinis, varomas visais keturiais ratais. Didelė kabina, kurioje yra 7 sėdimos vietos. Papildomai ant automobilio yra sumontuotas  žibintas apšviesti įvykio teritoriją.
 
Senasis Degučių komandos gaisrinis automobilis Zil 130 perduotas Turmanto komandai, o Gaz 66 bus naudojamas kaip rezervinis automobilis.   
 
Petras Ivanovas 
 
Nuotraukose – gaisrinio automobilio pristatymo akimirkos Degučiuose. 

2

3

4

5

6

7

8

9

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite