KAIP NUMALŠINTI STRESĄ PRIEŠ EGZAMINĄ?

0
56
stresas

Dažniausiai kiekvieno žmogaus gyvenime pasitaiko tokių situacijų, kuomet patiriamas stresas ir nerimas, jo neina suvaldyti, tačiau ir nusiraminti pačiam sunku. Daugeliui žmonių egzaminai yra susiję su įtampa ir nerimu. Mintyse iškilo milijonai klastingų klausimų: „Kas bus, jei neišlaikysiu?“, „O gal iššoks, nežinau kas?“, „Gal nespėsiu pasiruošti?“Jei skaitote šį straipsnį, galbūt artimiausiu metu laikysite egzaminą ir norite sužinoti, kaip efektyviai sumažinti stresą. Šia tema parašyta daug straipsnių, tačiau žmonės visada ieško kuo daugiau alternatyvų – juk bent vienas iš daugelio variantų tikrai pasiteisins. Pasirinkome metodus, kurie dažniausiai yra 100% efektyvūs streso malšinimui. Yra viena sąlyga: jas reikia ne tik suprasti, bet ir taikyti. Todėl tikimės, kad tai padarysite ir mūsų pasiūlymai padės įveikti jaudulį prieš egzaminą.

Turite suprasti, kad dauguma jūsų baimių yra tiesiog išgalvotos, dėl to verta jų atsisakyti

Suprantama, kad per egzaminą žmogus patiria padidėjusį krūvį – jis daro viską, kad pasiruoštų. Psichinė perkrova dažnai trukdo ramiai gyventi – galvoji, kas bus, kas tavęs laukia ir kuo tai baigsis. Tai ypač aktualu naujiems studentams, kurie dar nepriprato prie naujosios tvarkos. Atsižvelgiant į tai, kad 95% mūsų įsivaizduojamų istorijų gyvenime neįvyksta, pasiruošimo ar egzamino metu be reikalo aktyvuojame ir taip jautrią nervų sistemą. Todėl, kad ir kaip vidutiniškai skambėtų šis patarimas, neleiskite sau patekti į bauginantį pasaulio pabaigos scenarijų, o susitelkite ties procesu. Jei baimė užplūsta jūsų smegenis, tvirtai pasakykite sau: „Aš apie tai pagalvosiu vėliau.” Darykite viską, ką galite padaryti čia ir dabar.

Laikykitės atokiau nuo „panikos rato“, nes jie gali jums sukelti papildomo nerimo galvoje

Kai žmogus nerimauja, jis dažniausiai nori pasidalinti savo patirtimi su kitais. Ir dažniausiai susisiekia su tais, kurie turėtų jį iki galo suprasti, ir jautriai aptarinėja kiekvieną smulkmeną: „Ar įmanoma tiek daug prisiminti? Aaaaa..”, „Čia viskas chaotiška”, „Nėra normalios informacijos”.Pažįstama situacija? Deja, pasidalinus savo patirtimi su „panikos žmogumi“, jūsų nerimas išaugs eksponentiškai (kils į viršų). Taigi atminkite, jei įstosite į „baisią“ visuomenę, sulauksite ir jų baimių. Palyginti su kolektyvine baime, jūsų asmeninis nerimas gali tapti nedideliu stimulu.

Prisijunkite prie pasitikėjimą turinčių žmonių

Mes ką tik atradome, kad išsamiai aptarę savo baimes su tais, kurie taip pat labai išsigandę, tikrai gausite dvigubą baimę. Jei vis tiek norite su kuo nors pasikalbėti, pasirinkite tą, kuris jumis pasitiki. Tai nebūtinai yra pirmūnas ar net puikus besimokantis asmuo. Tinka ir tie, kurie pasirodo tik per susirinkimus, nes dažniausiai į viską žiūri labai paprastai ir retai žino, koks yra nuolatinis mokslo spaudimas. Daugiau įdomių ir naudingų skaitinių rasite manomedicina.lt ir manomokslas.lt.

CBD aliejus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite