KAIP PRADĖTI RAŠYTI ASMENINĮ TINKLARAŠTĮ?

0
22
asmeninis we

Kiekvienas mėgstantis rašyti turi ne tik tam tikrą sukauptą gyvenimo patirtį, bet ir konkrečią sritį ar kelias sritis, kurias išmano labiausiai. Daugiausiai laiko jis skiria gilindamasis, apčiuopdamas ir išbandydamas šias sritis, nes jos jam įdomios. Todėl verta užsirašyti, kas „pakenkė“ pačiam. Tie, kurie užsiima socialiai susijusiomis temomis vien dėl to, kad yra susiję su kitais, galiausiai tampa neištikimi sau ir pirmiausia nukenčia straipsnis. Pasirinkite temą, kuri jus domina. Tą, kuriame tavęs nebuvo pirmus metus. Užsirašykite išmoktus iššūkius ar pamokas, sėkmingai juos spręskite, dalinkitės sprendimais, užuominomis, užduokite klausimus, o tada tarp eilučių visada pajusite savo nuoširdumą, kuris neabejotinai įeis į skaitytojų širdis.

Kitas ne techninis dalykas, bet reikalingas ir rinkodaros tikslais yra jūsų tinklaraščio pavadinimas

Tinklaraštis yra skirtas begalei dalykų, vieni nori pristatyti save, kitiems įdomu dalintis savo kelionėmis, o kiti tiesiog mėgaujasi kūrybiniu procesu. Šiais laikais, kai tinklaraštį galima sukurti vos per kelias minutes, daugelis užsiregistravusiųjų paskutinę minutę įrašys bet kurį domeną, apie kurį galvoja. Tačiau tinklaraščio pavadinimą, kaip ir žmogus vardą, jis dėvės visą gyvenimą. Pavadinimas yra tarsi patvirtinimas, kuris dažnai kartojamas. Jei jame yra neigiamų ar paslėptų žodžių (www.bebarniu.lt, www.niekonetruksta.lt ir kt.), ji perteiks tokią žinutę. Priešingai, bloga idėja ir teigiama idėja, pavyzdžiui, įmonės pavadinimas ar šūkis, gali paskatinti jūsų kūrybinės veiklos plėtrą ir sėkmę. Taigi, kuo jūsų tinklaraščio pavadinimas bus prasmingesnis, lengviau įsimenamas, paprastesnis, labiau susijęs su jūsų blogo rūšimi ir temomis, tuo geriau. Kartais blogui yra parenkamas tiesiog autoriaus vardas ar pavardė. Toks pasirinkimas suprantamas tuomet, kai autorius yra žinomas arba turi planų garsinti save asmeniškai kaip brendą, kaip prekinį ženklą, kai jo aprašomos temos yra visiškai įvairios ir negali būti priskirtos kokiai nors rūšiai. Visgi žmonės lengviau įsimena ne vardus ar pavardes, o trumpus, aiškius pavadinimus.

Nemokama tinklaraščių platforma, kuria gali naudotis kiekvienas norintis

Kaip ir visur, pradėję naują darbą, turite daryti daugelį sprendimų. Blogas yra toks dalykas, kuriame itin daug kūrybos. Nusprendę sukurti savo tinklaraštį, turite nuspręsti, kokią platformą jam pasirinkti. Daugelis žmonių, neturinčių programavimo žinių ir nenorinčių mokėti IT profesionalams už asmeninės svetainės kūrimą, renkasi nemokamas platformas, šiose platformose sukurti tinklaraštį nėra sunku. Tai geras sprendimas. Pati populiariausia lietuviška įmonė, teikianti nemokamas platformas ir turinio valdymą tinklaraščiams yra blogas.lt. Jos pliusas – galimybė nemokamai užsiregistruoti ir iš standartinių dizaino temų išsirinkus patikusią susikurti paprastą blogą per kelias minutes. Turinio valdymo įrankiai elementarūs ir jeigu jūs mokate naudotis Office Word programa, perkąsite šią sistemą akimirksniu.Toliau jau laikas jūsų vaizduotei. Daugiau įdomių ir naudingų skaitinių rasite itbaze.lt ir manomarketingas.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite