KAIP TINKAMAI PRIŽIŪRĖTI AUTOMOBILĮ?

0
24
automobilis

Automobilis svarbus daiktas kiekvieno žmogaus gyvenime, nes jis padeda keliauti, pasiekti tinkamas ir norimas vietas. Nesvarbu, ar esate naujokas, ar naudoto automobilio savininkas, bet kuriuo atveju tinkama automobilio priežiūra yra būtina. Galbūt ne kartą skaitėte ar bent jau girdėjote patarimų, į ką atkreipti dėmesį. Šiame straipsnyje pateikėme pagrindinius patarimus, kurie pagerins Jūsų automobilio būklę ir užtikrins patogią kelionę.

Pradėkite nuo savęs: keiskite įpročius ir vairavimo stilių, tai užtikrins automobilio ilgaamžiškumą

Tiems, kurie mano, kad automobilio būklė priklauso tik nuo tiesioginių vidinių ar išorinių poveikių, verta pagalvoti apie automobilio vairuotojo vaidmenį. Be naujų detalių, jūsų, kaip transporto priemonės naudotojo, elgesiui labai svarbūs ir reguliarūs patikrinimai, technikų profesionalumas ar tvarka salone. Pavyzdžiui, perkraunant automobilius sunkiais daiktais, dažnai papildomai apkraunama važiuoklė, pakaba ir automobilio stabdžiai. Kitas trūkumas – kelionės metu sunaudosite daugiau degalų nei įprastai. Taip pat vairuotojų tarpe dažnai daroma klaida  – itin staigus pagreitėjimas (akceleracija). Noras dūmų debesyje ir su trenksmu pajudėti iš vietos automobilio atžvilgiu yra ypač žalingas. Dėl staigaus starto greitai dėvisi stabdžių kaladėlės, tad net ir retsykiais tokiu būdu kamuojama transporto priemonė pareikalaus remonto darbų. Dar vienas žalingas įprotis, alinantis automobilį – tai minimalus kuro bako užpildymas. Pastoviai užpildant tik ketvirtį ar dar mažesnę bako dalį, tikėtina, jog kur kas greičiau turėsite pakeisti kuro siurblį.

Vietoj individualių patikrinimų patys,  atlikite reguliarius patikrinimus servise pas profesionalus, tai suteiks daug naudos jūsų automobiliui

Jei nenorite, kad autoservisas taptų antraisiais jūsų automobilio namais, tuomet galite patys susikurti taisykles ir retkarčiais atlikti transporto priemonių apžiūras. Svarbu suvokti, kad išoriškai nematoma ar akivaizdžiai nepastebima nesėkmė dar nereiškia, kad problemos nėra. Todėl ilgalaikėje perspektyvoje pradiniame etape nustatyta prevencija ar nesėkmė tikrai bus apdovanota. Kiekvienas vairuotojas gali nesunkiai pasitikrinti padangų slėgio lygį, todėl daugiau žinių apie automobilių mechaniką ar specifinės įrangos reikalaujančias užduotis reikėtų patikėti profesionalams. Kokybiškam transporto priemonės veikimui būtina pastovi priežiūra. Be minėtosios bendrinės patikros, svarbu nepamiršti imtis konkrečių veiksmų: variklio karterį papildyti alyva, pakeisti oro filtrą ar stabdžių trinkeles. Pastarųjų ignoravimas geriausiu scenarijumi Jums kainuos tik finansiškai, tačiau galimas ir itin rizikingos situacijos sukėlimas. Neapdairumas alyvos atžvilgiu ne mažiau nuostolingas. Pamiršus palaikyti būtiną skysčio, normą, tiesiogine prasme numarinsite automobilio variklį, kuriam sutepti jis ir naudojamas. Daugiau skaitinių apie automobilius rasite manotransportas.lt ir manotechnika.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite