PROGRAMAVIMAS SAVARANKIŠKAI. NUO KO PRADĖTI?

0
38
programavimas

Ilgą laiką nusprendęs mokytis programavimo žmogus, ieško tinkamos pradžios. Nei vienas nenori klysti pasirinkdamas netinkamą kalbą ar kryptį, todėl dauguma bijo pradėti mokytis šioje srityje. Šiame straipsnyje tikiuosi paprastai ir aiškiai papasakoti pirmąjį programavimo žingsnį. Tikiuosi, kad klaidžiodami galėsite sumažinti poreikį kaupti informaciją. Galbūt perskaitę šį straipsnį galėsite tiesiogiai pasinerti į programavimą ir giliai suprasti, kaip tapote tikru programuotoju. Programavimas – paklausi ir  perspektyvos neprarandanti profesija. Tačiau žengiant pirmuosius žingsnius šioje profesijoje iššūkių netrūksta.  Jei tave žavi programuotojo specialybė, bet nežinai nuo ko pradėti ar kaip tobulinti įgūdžius, pateikiame patarimus.

Ieškoti specialybės nereiks, tačiau pasirinkti tinkamą programuotojo specializaciją yra būtina

Programavimas yra plati sritis, turinti daug karjeros galimybių ir krypčių. Pirmasis pradedančiųjų programuotojų tikslas – apibrėžti savo pomėgius ir nuspręsti, kokiu karjeros keliu pasirinkti. Telefono programos, interneto svetainių kūrimas, robotika ir taikomųjų programų sistemos yra tik keletas iš daugelio būdų. Pasaulyje programavimo kalbų yra šimtai, tačiau nebūtina rinktis populiariausią ar žinomiausią. Dažniausiai vienos kalbos neužtenka – kiekvienam programuotojui kelių programavimo kalbų žinojimas labai praverčia.Renkantis pirmąją kalba, svarbu išsirinkti tau vertingiausią. Pradėjus programuoti svarbu atkreipti dėmesį į tai, kam kalba yra dažniausiai naudojama. Skirtingose srityse vartojamos skirtingos kalbos, todėl dar kartą svarbu apsibrėžti savo specialybę.

Savamokslis informatikas? Ar tai įmanoma?

Niekada nevėlu pradėti programuoti. Žmonės neturėtų bijoti žengti pirmo žingsnio, pradedant nuo labai elementarios pradžios, kuri gali atrodyti primityvi, bet ateityje to prireiks. Šiais laikais labai lengva pradėti mokytis vienam. Štai du būdai išmokti programavimo pagrindus, mokytis atskirai ir išplėsti savo programavimo įgūdžius:

  • Treniruočių rekordas. Ne paslaptis, kad Youtube platformoje yra daug pagalbos kanalų įvairiausiomis temomis. Pradedantiesiems ir pažengusiems. Programavimas nėra išimtis.
  • Interaktyvios svetainės ir žaidimai. Tai geras būdas pritaikyti žinomas teorines žinias praktikoje. Programavimo žaidimai suteikia galimybę praleisti laiką mokymuisi, todėl mokytis niekada nebus nuobodu.

Kuo daugiau išmoksite, tuo geriau! Kursai yra dar vienas būdas įgyti vertingos patirties. Programavimo kursų privalumas yra tas, kad mokymo proceso metu pradedantieji programuotojai gali bendrauti su tos srities ekspertais ir iš karto gauti atsakymus. Be to, bendraudami su programavimo sritį jau išmanančiais ekspertais, nauji programuotojai gali susipažinti su programuotojo darbo ypatumais ir išgirsti naudingų patarimų. Daugiau apie technologijas rasite manomokslas.lt, tnews.lt ir itbaze.lt.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite