VIRTUALIOS KELIONĖS. KAS TAI?

0
26
virtual

Kelionės yra daugumos šiuolaikinių žmonių aistra ir pomėgis, kurio nei vienas nenorime atsisakyti. Net jei dabar negalime keliauti fiziškai, liūdėti neverta. Kodėl? Šis laikotarpis praeis, o kelionės atradimas, kuris mums taip patiko, vėl privers keliautojus jaustis laimingais. Tereikia palaukti akimirką, o kad laukti būtų įdomiau, kviečiame susipažinti su virtualia kelione po Lietuvą! Lietuvoje tokių galimybių yra daug, tereikia jomis pasinaudoti.

Kviečiame pasinerti į malonius atradimus ir turiningai praleisti laisvalaikį!

„Google“ menas ir kultūra, kas tai, ką verta žinoti? Šis įrankis – tikras pabėgimo planas kelionių ir kultūros mylėtojams. Iš tiesų, jūs galite praktiškai keliauti po garsiausias pasaulio vietas. Atsisiuntę į išmanųjį telefoną Google Arts & Culture programėlę (Android, iOS), galėsite naudotis visomis įrankio funkcijomis. Įrankyje yra meno ir kultūros lobių, istorijų ir žinių iš daugiau nei 2000 kultūros institucijų ir 80 šalių/regionų visame pasaulyje. Muziejus, galerijas ir lankytinas vietas galima „vaikščioti“ ir apžiūrėti 360 laipsnių kampu, o tai sustiprina patirtį. Objektai gali būti klasifikuojami pagal laiką, spalvą ir pobūdį (menininkai, meno judėjimai, istorinės asmenybės, istoriniai įvykiai ir kt.), taip palengvinant objektų paiešką. Dar įsimintinesnei kultūrinei pažinčiai „Goolge Arts & Culture“ sukūrė įtraukiančių žaidimų. Čia pagal savo asmenukę galite atrasti panašiausius į save žymiausių menininkų nutapytus portretus. Programėlėje taip pat galėsite savo sukurtą nuotrauką patobulinti pasirinktu meno kūriniu arba papildytos realybės įrankiu savo kambaryje patalpinti realaus dydžio meno kūrinį.

Garsiausias pasaulio muziejus atvėrė duris ir nutolusiai auditorijai. Tiesiog išsirinkite savo mėgstamiausią ir leiskitės į pažintinę kelionę laiku

  • Luvro muziejus Paryžiuje. Vieno mygtuko paspaudimu galėsite mėgautis žinomais meno kūriniais viename didžiausių meno muziejų pasaulyje. Čia galite rasti nemokamas internetines žymių eksponatų parodas, įskaitant Egipto faraonų relikvijas ar Renesanso menininkų Delacroix, Rembrandt, Tintore ir kitų kolekcijas.
  • Solomon R. Guggenheimo muziejus, Niujorkas. Tai garsiausias iš Solomon R. Guggenheimo fondui priklausančių ir jam vadovaujamų muziejų. Kartu tai yra ir vienas garsiausių Niujorko muziejų. Pablo Picasso, Piet Mondrian, Jeff Koons ir Franz Marc darbai yra tik maža dalis iš 625 menininkų, esančių Guggenheimo internetinėje kolekcijoje.
  • „Smithsonian National Museum of Natural History“. Nacionalinis gamtos istorijos muziejus Vašingtone, administruojamas „Smithsonian“ instituto. Čia galėsite leistis į 360 laipsnių kelionę po muziejaus menes ir tyrinėti skirtingus istorijos etapus.
  • Virtualus turas po Vatikaną. Siksto koplyčia, Šv. Petro bazilika, Raphael kambarys ir kitos istorinės vietos, kurias galėsite aplankyti virtualiai.

Daugiau įdomių ir naudingų skaitinių rasite manokompasas.lt ir manosalis.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite