DĖL NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES REŽIMO ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE

0
16
mid news zrs 420 BY1

Zarasų rajono savivaldybės administracija, siekdama užtikrinti tinkamą Lietuvos Respublikos Seimo 2021 m. lapkričio 9 d. nutarimo Nr. XIV-617 „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ (toliau – Nutarimas) vykdymą Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje, teikia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos (į kurios priežiūros teritoriją patenka Zarasų rajonas) vadovybės rekomendacijas, skirtas mūsų savivaldybės gyventojams. 

Dabartiniu metu pagrindinė VSAT ir jiems talkinančių kitų institucijų pareigūnų veikla vykdant nutarimo nuostatas koncentruojasi pasienio ruože, t. y. 5 kilometrų teritorijoje nuo valstybės sienos. Zarasų rajone į šią teritoriją patenka šios Turmanto seniūnijos gyvenvietės: Tilžė, Padrūkšė, Kalniškė ir kitos gyvenvietės, esančios nuo Tilžės k. link valstybės sienos su Baltarusijos Respublika. Pareigūnai primena, kad į pasienio ruožą bus įleidžiami tik asmenys, kuriems pagal VSAT vado įsakymą jau yra suteiktas leidimas: šios teritorijos gyventojai; asmenys dirbantys šioje teritorijoje; asmenys, vykstantys keliais, einančiais ar kertančiais pasienio ruožą; vykdantys Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybės institucijų ir įstaigų funkcijas; vykstantys į pasienio ruožo gyvenvietes paslaugoms teikti ar įsigyti ir vykstantys į artimo giminaičio laidotuves, slaugyti ligonį, pas tėvus arba artimus giminaičius bei kitais išimtiniais atvejais, dėl kurių gali būti priimamas individualus sprendimas (daugiau informacijos: http://www.pasienis.lt/lit/Nepaprastoji-padetis–apribojimai-galios-ir-pasienio-ruoze-ir-uzsienieciu-apgyvendinimo-vietose-). Visais atvejais, kai yra vykstama į pasienio ruožo teritoriją, asmenys privalo su savimi turėti ir pareigūnams pareikalavus pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ar dokumentus pagrindžiančius konkretaus asmens teisę patekti į pasienio ruožą (pažyma apie darbovietę, paslaugų teikimą, nekilnojamo turto dokumentai ir pan.). Kitiems asmenims, neturintiems teisėto pagrindo, pareigūnai nerekomenduoja lankytis pasienio ruože, kad be reikalo nebūtų trukdomas pareigūnų darbas. 
 
VSAT pareigūnų teigimu, kitoje Nutarime numatytoje teritorijoje (5 kilometrai nuo Pasienio ruožo į valstybės gilumą), kol kas jokios sustiprintos kontrolės priemonės nėra vykdomos. Todėl ten visi asmenys gali patekti be apribojimų. Zarasų rajono savivaldybės teritorijos, patenkančios į pasienio ruožą su Baltarusijos Respublika ir į papildomą 5 kilometrų ruožą yra pavaizduotos žemiau pridedamoje schemoje.
 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite