VISAGINO, IGNALINOS IR ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBIŲ MERAI PASIRAŠĖ SUTARTĮ DĖL FUNKCINĖS ZONOS STEIGIMO

0
13
mid news zrs 729 DSC 1344

Lapkričio 16 dieną, Visagino savivaldybėje įvyko iškilmingas sutarties dėl funkcinės zonos steigimo pasirašymas. Visagino, Ignalinos ir Zarasų rajono savivaldybių merai pasirašė sutartį, kuria suformuota Visagino, Ignalinos ir Zarasų rajonų savivaldybių teritorijomis apibrėžta funkcinė zona. Pastarosios įsteigimu siekiama sudaryti palankesnes galimybes savivaldybėms bendradarbiauti, spręsti regiono problemas, bendrai įgyvendinti projektus, siekiant sukurti patrauklią infrastruktūrą ir palankią socialinę-ekonominę regiono aplinką.

Funkcinės zonos iniciatorių teigimu, Ignalinos AE regiono savivaldybės yra glaudžiai susijusios tarpusavio funkciniais ryšiais. Ekonominė veikla bei kasdienis gyvenimas vyksta teritorijose, kurios peržengia vienos savivaldybės ribas ir tai reikalauja racionalesnio viešosios infrastruktūros naudojimo ir naujos trūkstamos infrastruktūros kūrimo, suvienijant kelių savivaldybių pastangas, užtikrinant darbo vietų ir viešųjų paslaugų pasiekiamumą gyventojams. 
 
Tikimasi, kad funkcinių ryšių tarp Ignalinos AE regiono savivaldybių stiprinimas leis realizuoti turimą investicinį potencialą, kurti naujas darbo vietas ir plėtoti galimybes smulkiam ir vidutiniam verslui, įveiklinti turizmo ir rekreacijos išteklius. 
 
Įsteigtos Visagino, Ignalinos ir Zarasų rajonų savivaldybių teritorijomis apibrėžtos funkcinės zonos strategija bus integruota į Utenos regiono plėtros planą. 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite