SMAGUS SUSITIKIMAS SU RAŠYTOJU TOMU DIRGĖLA SALAKO BIBLIOTEKOJE

0
26
3

Lapkričio 17 d. Salako bibliotekoje lankėsi vaikų rašytojas Tomas Dirgėla su literatūrine programa „Lukas Šiaudelis šoka baletą“. T. Dirgėla – vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų, autoriaus knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o skaitytojai vaikai džiaugiasi kiekviena naujai pasirodžiusia knyga.

Nuotaikingo pokalbio metu su Salako vaikais T. Dirgėla pristatė savo naują knygą „Lukas Šiaudelis šoka baletą“, tai 24-oji autoriaus parašyta knyga. Rašytojas viso renginio metu šmaikščiai bendravo su klausytojais įtraukdamas juos į dialogą. Vaikai piešė knygos personažo Luko Šiaudelio stebuklingus batus, vėliau pristatė savo darbus. Išradingiausio plakato autorių rašytojas apdovanojo prizu, kiti darbai pasipuošė rašytojo autografais. Susitikimo metu vyko smagios diskusijos, kurios sudomino, įtraukė ir pralinksmino vaikus. Rašytojas klausinėjo kuo vaikai nori būti, linkėjo turėti savo svajones, jų siekti ir nesvarbu ar kitam tai patinka. Sakė, kad tapo rašytoju, nes neklausė draugų nuomonių kuo būti populiaru.

Rašytojas maloniai atsakinėjo į renginio dalyvių klausimus: Nuo ketvirtos klasės dalyvavo ir laimėjo įvairiuose poezijos konkursuose, prieš šešis metus pradėjo rašyti knygas. Mylimiausios parašytos knygos „Mano tėtis rašo knygą“ ir „Islandija šiandien nedirba“. Ilgiausiai rašyta pirmoji knyga „Apie raganą Šiokiątokią”. Rašytojas knygas rašo 2 – 4 savaites po 2 – 4 valandas kasdien. Rašytojas suintrigavo vaikus užsimindamas, kad iki Naujųjų metų skaitytojai sulauks dar trijų naujų knygų vaikams.

Dėkojame Tomui Dirgėlai už linksmas akimirkas, naujas knygas ir linkime kūrybinio įkvėpimo, kad dar sulauktume ne vienos įsimintinos knygos.

Danutė Koroliova, Salako bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

4

7

8

22

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite