SAUSAS IR ŠLAPIAS MAISTAS AUGINTINIUI – KĄ RINKTIS?

0
64
orijen puppy begrudis sausas maistas suniukams 340gr 2kg 114kg

Tema, dėl kurios didelė dalis gyvūnų mylėtojų nusprendžia susiginčyti – sauso ir šlapio maisto nauda. Kiekvienas turi savo argumentų už skirtingų rūšių privalumus ir trūkumus. Pabandykite išsiaiškinti, ar konkrečios pusės pasirinkimas yra logiškas sprendimas, ar ne.

Jūsų asmeniniam pasirinkimui įtakos privalo turėti keli kriterijai:

Kaina

Vienareikšmiškai perkant sausą maistą augintiniui sutaupysite nemažai pinigų. Šio tipo ėdalas yra labai universalus pirkinys, kadangi daugumoje parduotuvių galima įsigyti didelius kiekius sauso maisto už prieinamą kainą. Be to, didesnių kiekių užtenka ilgesniam laiko tarpui. Šlapias maistas, kitaip dažnai vadinamas konservais, yra brangesnis malonumas. Žinoma, kad tiek katės, tiek šunys dievina šį maistą, todėl retkarčiais pasirinkti įvairovės įnešantį produktą neturėtų būti sunku.

Patogumas

Kategorija, kuri gali nuskambėti keistai. Visgi, taip jau yra, kad mes, žmonės, labai daug kur skubame ir bandome visaip derintis prie įtempto gyvenimo tempo. Pavyzdžiui, keliaujantiems su augintiniais patogus maisto pasirinkimas – didelė laimė. Sausą maistą yra patogiau susikrauti, jame nėra drėgmės, kuri galėtų išpurvinti transporto priemonės saloną. Tiesiog tai švaresnis pasirinkimas.

Maistinė nauda

Labai daug žmonių, auginančių gyvūnus, nurašo sausą maistą. Esą tai prastas pasirinkimas dėl nepakankamo maistingumo. Augintis negauna visų organizmui reikalingų medžiagų ir nusilpsta. Deja, taip jau atsitinka net ir lepinant gyvūną konservais – šis išlieka pasyvus ir be energijos. Paprastas dalykas, kurį dauguma pamiršta – sudėtis. Tiek sausas, tiek šlapias maistas gali būti lygiagrečiai naudingas. Svarbiausia, nagrinėti ingredientus, netgi pasidomėti prekiniais ženklais. Gerai žinome, kad mūsų augintiniai dievina mėsą, jiems yra reikalinga pakankama dozė baltymų. Dažnai prekybos centrų lentynose matomos maisto prekės pasižymi prasta sudėtimi – joje gausu grūdinės kilmės ingredientų, o baltymų yra daug mažiau. Būtina ieškoti alternatyvų. Pavyzdžiui, Orijen šunų maistas turi dvigubai daugiau baltymų nei angliavandenių, kas yra sveikintinas pasirinkimas.

Gyvūno noras lakti

Taip jau atsitinka, kad mūsų augintiniai atsisako sau naudingų įpročių. Dažnai į šią kategoriją įkrenta vandens gėrimas. Tie gyvūnai, kurie suvartoja per mažai skysčių greičiau suserga, kas tikrai nedžiugina šeimininkų. Pastebėti šią problemą laiku yra labai svarbu, o tuomet reikia kurti planą, kaip padėti savo mažajam šeimos nariui. Šlapias maistas dėl savo vandeningos sudėties gali būti išeitis. Kadangi dauguma šlapio maisto rūšių augintinius pritraukia savaime, tai gana paprastas būdas pagerinti kasdienį vandens suvartojamą kiekį. Triukas, kuris gelbsti kai kuriuos gyvūnų mylėtojus – sauso maisto maišymas su vandeniu. Aišku, svarbu pasirinkti augintinio mėgstamą ėdalą, kad šis neperprastų šios gudrybės. Orijen kačių maistas turi daug skirtingų skonių ir yra pritaikytas įvairių amžių gyvūnams, tad išsirinkti tinkamą bus paprasta.

Jūsų perspektyva

Logiškiausias sprendimas – pirkti tiek šlapią, tiek sausą maistą ir dėl to pernelyg nesijaudinti. Atminkite, kad svarbiausia yra sudėtis ir tai, kaip Jūsų augintinis reaguoja. Per didelis kiekis sauso maisto gali būti blogai dėl drėgmės trūkumo, bet per daug šlapio maisto gali išauginti gyvūno potraukį būtent šiai rūšiai. Dėl to rinkitės tuo metu aktualiausią variantą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite