SUDRUMSTA UŽUOVĖJA

0
37
Sudrumsta WEB

Visagino kultūros centro teatro grupė „Rimti“ atvyksta į Zarasus!

2021 m. gruodžio 11 d. 18 val.  kviečiame zarasiečius į režisierės Gražinos Karlaitės spektaklį „Sudrumsta užuovėja“ pagal Mariaus Katiliškio kūrybą. Spektaklio premjera įvyko 2019 m. Visagine.

Spektaklis pasakoja Tarpukario Lietuvos kaimo bendruomeninio gyvenimo vaizdą. Centrinė siužeto ašis – visas kaimas ruošiasi vyskupo sutikimui. Šioje siužetinėje linijoje, per anekdotinę situaciją, atskleidžiama pusinteligenčio vaikino Stepo, gyvenančio tarp kaimo žmonių, tragedija – nelaimingos prakalbos istorija. Paraleliai plėtojama dar viena tema – iš miesto buvusi kaimo gyventoja Anastazija sudrumsčia įprastą kaimo kasdienybę, provokuodama miesto/kaimo ir kartų konfliktą. Kol jaunoji karta krečia išdaigas, koketuoja, išgyvena meilę ir idealizuoja miesto gyvenimą, dievobaimingi vyresnieji – laikosi senųjų tradicijų, rūpinasi kasdieniais rūpesčiais ir stebisi jaunimo lengvabūdiškumu.

BILIETO KAINA: 5 Eur; 3,5 Eur – snejorams, moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems.

Bilietai prekyboje nuo lapkričio 15 d.

VAIDINA:
Žydrūnas Jakštonis, Deividas Umbrasas, Violeta Šumilienė, Valdis Arbačiauskas, Darius Blaževičius, Stefanija Varkavičienė, Viktoras Lapėnas, Arūnas Juršėnas, Živilė Bevainienė, Oksana Denisenko

GYVAS GARSO TAKELIS:
Viktoras Lapėnas, Živilė Bevainienė, Saulius Kuzma

ŠOKĖJAI:
VKC vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Gervė“ (vadovas R. Cikanas)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite