POPULIARIAUSIOS ALIEJŲ RŪŠYS: KURĮ IŠSIRINKTI?

0
25
Bionaturalis logo 64x57

Įvairūs aliejai tampa vis populiaresni daugumos žmonių virtuvėse. Visgi, prieš renkantis šį puikų ir daug naudos mums suteikiantį produktą, vertėtų atminti, jog labai svarbu įsigyti tik kokybiškai pagamintus bei ekologiškus variantus. Nors rinkoje išties gausu visiems gerai žinomų aliejų, tokių, kaip: alyvuogių, saulėgrąžų bei kokosų, šių dienų pasaulyje vis labiau populiarėja ir kiti variantai.

Bet kokiu atveju, kiekvienas tinkamai pagamintas aliejus pasižymės tam tikromis naudingomis savybėmis, tad, kuo daugiau skirtingų produktų naudosite – tuo stipresnės naudos atnešite savo organizmui. Ekologiškas Bionaturalis moliūgų aliejus pagardins Jūsų gaminamą maistą, papildys kūną įvairiomis šiam reikalingomis medžiagomis. Tačiau nevertėtų pamiršti ir kitų populiarių variantų, pavyzdžiui, sezamų bei saulėgrąžų aliejaus.

Moliūgų aliejaus privalumai

Kokybiškas moliūgų aliejus tampa vis populiaresne preke, kuria susidomi daugelis mūsų šalies gyventojų. Nereikėtų stebėtis – šis produktas tinka odai prižiūrėti, prisideda prie jos drėkinimo, paverčia šią minkštesne bei švelnesne. Taipogi, moliūgų aliejus skatina ląstelių regeneraciją, padeda suskilinėjusioms lūpoms, prisideda prie spartesnio nagų augimo. Šis produktas pasižymi begale įvairių mineralų ir kitų naudingų medžiagų, savo sudėtyje neretai turi nesočiųjų riebalų rūgščių, cinko, fosforo, A, B, C, E vitaminų. Dėl aukščiau išvardintų priežasčių, moliūgų aliejus išties turėtų atsirasti beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje, tačiau nereikėtų ten šio ir pamiršti. Norintiems įvairovės puikiai tiks nagų vonelės, be to, aliejumi galite įtrinti netgi galvos odą.

Sezamų aliejaus svarba

Sezamų aliejus dar nėra itin populiarus mūsų visuomenėje, tačiau šiuo produktu susidomi vis daugiau asmenų. Taip yra tikrai ne be reikalo, mat sezamų aliejus tinka ne tik mitybos raciono įvairovei, tačiau ir masažams, peršalimo simptomų malšinimui, odos priežiūrai. Šis produktas saugo nuo kenksmingo saulės poveikio, skatina ląstelių regeneraciją, neretai yra naudojamas kosmetikos gamyboje. Jame išties gausu Omega-6 bei Omega-9 riebalų rūgščių, taipogi vitamino E ir K. Visgi, geriausia rinktis nerafinuotą aliejaus variantą. Šį produktą galite naudoti kepimui, troškinimui, sriuboms, padažams ar salotoms gaminti. Kai kurie žmonės pasirenka paprasčiausiai suvartoti arbatinį šaukštelį aliejaus kasdien, nė nemaišydami šio į ruošiamą maistą. Ekologiškas Bionaturalis sezamų aliejus pagelbės Jums gaminant įvairius patiekalus, suteikdamas jiems visai naują skonį. Tad, net jeigu niekuomet anksčiau nebandėte šio produkto – išties verta pagaliau išdrįsti paragauti.

Saulėgrąžų aliejus – ką reikėtų žinoti?

Saulėgrąžų aliejus turbūt yra naudojamas gerokai dažniau, nei moliūgų ar sezamų. Nors šio produkto sudėtis nėra tokia praturtinta, kaip prieš tai minėtų variantų, visgi, nereikėtų jo visai nurašyti. Kokybiškame saulėgrąžų aliejuje galima aptikti nesočiųjų riebalų, taip pat ir itin reikalingo vitamino E, magnio. Nors su šiuo produktu dažniausiai susiduriame gamindami maistą, jis taipogi naudojamas ir kosmetikos pramonėje, be to, itin tinka rankų odai minkštinti. Tai išties malonų skonį suteikiantis aliejus, o skirtingos jo rūšys tinka tiek šaltiems patiekalams gaminti, tiek ir naudoti ką nors kepant. Ekologiškas Bionaturalis saulėgrąžų aliejus pagelbės paskaninti maistą, drėkinti rankas ar veido odą. Visgi, reikėtų atminti, jog galite rasti įvairių šio produkto variantų, tačiau geriausia rinktis šalto spaudimo, nerafinuotą aliejų. Nepamirškite, jog nepradarytą prekę reikėtų laikyti tamsioje, kuo vėsesnėje aplinkoje. Tuo tarpu, jau atidarytą buteliuką saugokite šaldytuve, kitu atveju, šis gali sugesti. Tinkamai laikomas aliejus turėtų tarnauti itin ilgą laiką, todėl atkreipkite dėmesį į šio laikymo instrukcijas bei pasistenkite jomis vadovautis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite