ATŠVAITAS GALI IŠSAUGOTI GYVYBĘ!

0
23
mid news zrs 773 Vertažinoti

2021 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais Zarasų mieste ir rajone buvo vykdomi įvairūs eismo saugumo gerinimo renginiai bei akcijos, kurių metu buvo siekiama atkreipti įvairaus amžiaus pėsčiųjų dėmesį į tai, kokia yra atšvaitų svarba ir kaip taisyklingai juos dėvėti.

 
Prevencinių priemonių metu Zarasų policijos pareigūnai kartu su Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos specialistais kalbino ir tikrino ar pėstieji eismo dalyviai Zarasų rajone dėvi atšvaitus tamsiuoju paros metu. Kalbinant įvairaus amžiaus pėsčiųjų eismo dalyvius paaiškėjo, kad atšvaitus turi beveik visi iš jų, tačiau didžioji dauguma tų atšvaitų „saugiai” guli namuose.
 
Nors apie atšvaitų svarbą kalbama nuolat, tačiau liūdna, kad vis dar didelė dalis pėsčiųjų eismo dalyvių, išeidami į gatves, nedėvi atšvaitų. Lietuvoje jau įsibėgėjus trumpų ir tamsių dienų sezonui pareigūnai dar kartą primena:
 
• net ir apšviestose miesto gatvėse ir perėjose tamsiu paros metu pėstieji ne visada matomi vairuotojams;
 
• atšvaitus dėvėti reikėtų taisyklingai – juostinį atšvaitą reikia dėvėti ant dešinės rankos ar kojos, o pakabinamą atšvaitą kabinti ant dešinės kišenės;
 
• turint daugiau nei vieną atšvaitą ar dėvint ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais ženkliai didėja tikimybė būti pastebėtam;
 
• net ir dėvint atšvaitą perėjose ir sankryžose būtina įsitikinti, kad atvažiuojančio automobilio vairuotojas mato ir praleidžia pėstįjį.
 
Linkime saugių kelionių Zarasų miesto ir rajono keliais!
 
 
Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius 
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariatas 

mid news zrs 973 matomumas

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite