6 PATARIMAI NORINTIEMS DAUGIAU RŪPINTIS SAVIMI

0
28
patarimai

Artėjant naujiesiems metams, daugelis iš mūsų pasiryžta keisti savo gyvenimą ir neretai pasižada labiau rūpintis savimi. Visgi, kai tokius pažadus reikia paversti realybe, gali pritrūkti idėjų, kaip tai padaryti. Jei su tokia situacija susidurti tenka ir Jums, siūlome susipažinti su pagrindiniais patarimais, kurie padės susikoncentruoti į save ir savo poreikius.

Žiūrėkite, ką valgote

Nuo mūsų mitybos priklauso ne tik svarstyklių skaičiai, bet ir bendra savijauta – tikriausiai esate pastebėję, jog valgydami sveikiau, jaučiatės kur kas žvaliau ir energingiau. Tokia savijauta gali tapti kasdienybe, jei iš savo meniu išbrauksite visą nesveiką maistą ir atsisakysite saldumynų. Iš pradžių gali būti šiek tiek sunku, tačiau dažniau pradėję gaminti ir eksperimentuoti namuose, atrasite daugybę ne mažiau skanių, bet kur kas sveikesnių alternatyvų.

Apsirūpinkite vitaminais ir papildais

Net ir pasirūpinus visaverte mityba, kartais gali prireikti papildomų medžiagų, kurias galime pasisavinti vartodami maisto papildus ir vitaminus. Pavyzdžiui, sportininkų labai mėgstamas proteinas, kuris užtikrina raumeninės masės vystymąsi ir atsistatymą, o taip pat gerina kraujo ląstelių ir pagrindinių fermentų būklę. Verta pagalvoti ir apie kolageną, kuris naudingas odai, širdies sveikatai, kaulams ir dažnai yra rekomenduojamas kenčiant sąnarių skausmus. Platų tokių papildų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia.

Daugiau judėkite

Tikriausiai net nereikia pasakoti, kuo naudingas yra sportas – taip galime sumažinti stresą, nerimą ir pagerinti nuotaiką, jau nekalbant apie tai, kad pavyksta sutvirtinti kūną ir atsisveikinti su papildomais kilogramais. Tiesa, sporto sale susižavi ne kiekvienas iš mūsų: tokiu atveju reikėtų atlikti lengvą mankštą namuose ar išbandyti įvairias sporto šakas. Svarbiausia, kad nepersistengtumėte ir reguliariai save motyvuotumėte: tai gali būti nauja Gymshark apranga, sportinis inventorius ar bet kokios kitos Jūsų svajonės, kuriomis save apdovanosite už įgyvendintus tikslus.

Daugiau laiko praleiskite gryname ore

Panašiai kaip ir sportas, buvimas lauke gali padėti sumažinti streso lygį, pamiršti nuovargį ir geriau išsimiegoti. Šaltuoju sezonu sportuoti lauke tikriausiai nesinori, tačiau tinkamai apsirengę, galite eiti į žygius ar tiesiog dažniau atsisakyti automobilio ir bet kokį tikslą pasiekti pėsčiomis. Tokių įpročių nereikėtų atsisakyti ir šiltuoju sezonu, tačiau tikėtina, kad tuomet nereikia savęs versti ilgiau pabūti lauke – geras oras tiesiog skatina tai daryti.

Dažniau atsipalaiduokite

Jei nuolat dirbate ir net namuose negalite ramiai pailsėti, tik laiko klausimas, kada toks gyvenimo tempas baigsis perdegimu ar įvairiomis sveikatos problemomis. Net ir labai įtemptame grafike reikėtų surasti laiko bendravimui su draugais, savaitgalio išvykoms ar bet kokiai kitai veiklai, kuri Jus džiugina. Pasistenkite surasti užsiėmimų, kurie Jus atpalaiduoja geriausiai – veiklos nebūtinai turi būti aktyvios, tačiau svarbiausia, kad jos Jums keltų džiugesį ir leistų pamiršti kasdienybės rūpesčius. Po tokių poilsio akimirkų į darbus sugrįšite ir energingesni, ir pozityvesni.

Stenkitės kokybiškai išsimiegoti

Miegas turi didžiulį poveikį mūsų emocinei ir fizinei savijautai – nepakankamas jo kiekis netgi gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Tam, kad jo kokybė būtų kuo geresnė, turėtumėte laikytis tam tikro režimo ir vengti pašalinių trukdžių prieš miegą. Vakarais rekomenduojama nebevartoti kofeino ir cukraus, o iš miegamojo pašalinti visus elektronikos prietaisus, kurie galėtų blaškyti Jūsų dėmesį. Nepamirškite ir tamsių langų uždangalų, kurie rytais užblokuos Jus pažadinti galinčius saulės spindulius.

Pritaikę visus šiuos patarimus praktiškai, turėtumėte pasijusti ir laimingesni, ir ramesni. Svarbiausia įsiklausyti, ko reikia Jūsų kūnui – tuomet bus dar lengviau patenkinti jo poreikius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite