ZARASŲ RAJONO JAUNIMO APDOVANOJIMAI „VO 2021“

0
18
268459514 4374559929321892 3730809856952126789 n

Gruodžio 17 d. 17val. Zarasų Ąžuolo gimnazijoje įvyko tradiciniais tapę – Zarasų rajono jaunimo apdovanojimai „VO 2021“, kurie skirti jaunimo pasiekimų paviešinimui ir padėkai už aktyvią bei pavyzdingą veiklą.

Pristatome metų geriausius ir jų sveikintojus! Metų jaunąjį verslininką – Aurimą Barauską (tiksliau – jo atstovą) pasveikino Zarasų turizmo ir verslo centro atstovas Ramūnas Keršys. Metų bendruomenę dirbančią su jaunimu – Salako atvirą erdvę jaunimui pasveikino Zarasų-Visagino regiono vietos veiklos grupės pirmininkas Arvydas Veikšra. Metų sportininką – Pijų Vaitonį pasveikino Zarasų sporto centro direktorė Danutė Kukalienė. Metų menininką – Danielių Bobkovą pasveikino Zarasų meno mokyklos direktorė Rasa Juškėnienė. Metų meno kolektyvą – Zarasų meno mokyklos šokių kolektyvą VINGURINIS – pasveikino Zarasų kultūros centro atstovė Inga Zakarauskienė. Metų aktyvistę – Ievą Stankevičiūtę pasveikino Zarasų „Apskrito stalo” prezidentas Erikas Černovas. Metų protą – Dominyką Černovą – apdovanojo Zarasų Ąžuolo gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius. Metų jaunimo iniciatyvą – komandinį žaidimą „Iššūkis Tau” iniciatorius – Zarasų „Apskritą stalą“ apdovanojo Zarasų rajono jaunimo reikalų koordinatorė Aušra Dilienė.

Dėkojame visiems meno atlikėjams pasirodžiusiems renginio metu, bei Zarasų „Apskrito stalo“ savanoriams surengusiems šį puikų renginį! Už renginio akimirkų fiksavimą dėkojame Editai Lukošiūnienei – lookOfoto. Už jaukias patalpas iš šiltą priėmimą dėkojame Zarasų Ąžuolo gimnazijai.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Jaunimas – Zarasams“. Projekto rėmėjai – Jaunimo reikalų departamentas prie SADM ir Zarasų rajono savivaldybė. Dar nežinantiems – norime priminti, jog projektą „Jaunimas – Zarasams“ Zarasų „Apskritas stalas“ vykdo visus metus. Didžioji dauguma „Apskrito stalo“ akcijų, renginių, mokymų finansuojami būtent iš šio projekto lėšų. Džiaugiamės kad projekto dėka galime įvairiomis formomis kelti jaunimo politikos bei jaunų žmonių atstovavimo bei dalyvavimo kokybę. Paskutinė šių metų veikla – gruodžio 18-19d. Dusetose vykę mokymai jaunimui. Mokomės kaip sėkmingai dirbt komandoje, dalinomės patirtimi su Rokiškio „Apvaliu stalu“. Kitiemet su Rokiškio jaunimu esame suplanavę nemažai bendrų veiklų.

Projektą „Jaunimas – Zarasams“ dalinai finansuoja ir Zarasų rajono savivaldybė. Zarasų rajono savivaldybės paramos dėka organizavome jaunimo lyderių mokymų ciklą, per kurį 40 jaunimo iš įvairių seniūnijų mokėsi būti aktyviais bendruomene, efektyviai įsilieti į jaunimo organizacijų veiklą, kaip analizuoti aplinką ir ieškoti problemų sprendimų būdų bei tinkamai jas pateikti susijusioms įstaigoms ir institucijomis. Domėjomės ir gilinomės, kaip funkcionuoja jaunimo politikos sistema. Kad lengviau suprastumėm bendruomenėje esančios procesus ir įtaką veikiančius sprendimus, žaidėme tam adaptuotą simuliacinį žaidimą. Jaunimo lyderių ugdymo ciklas apėmė ir mokymąsi kaip generuoti idėjas bei jas išvystyti iki projektinio lygmens. 

Zarasų rajono savivaldybės paramos dėka šiemet įgyvendinome dar vieną projektą – „Veikti kitaip“. Projektas buvo skirtas verslumo vystymui. Šį projektą pateikėme ir įgyvendinome bendradarbiaujant kartu su Zarasų atviru jaunimo centru. Projekto metu buvo dirbama su 10 žmonių grupe. Jiems buvo organizuojami ilgalaikiai jaunimo verslumo mokymai, simuliuojant praktines situacijas, bendraujant ir bendradarbiaujant su vietos verslo atstovais. Pasak Zarasų ,,Apskrito stalo“ prezidento Eriko Černovo, pirmas blynas neprisvilo, jaunimui mokymai patiko. Jaunimo verslumo tema yra aktuali jaunimo tarpe ir šias temas aktyviai vystysime kitais metais. Šią iniciatyvą bendrai finansavo Zarasų rajono savivaldybės administracija ir  projekto partneriai. 

Zarasų „Apskrito stalo“ informacija

20211217a 5

20211217a 9

20211217a 13

20211217a 14

20211217a 27

20211217a 33

20211217a 40

Cyber Monday Animated Social Media Square Post Template 3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite