DEBESŲ KOMPIUTERIJA: 7 EKSPERTŲ PATARIMAI VERSLUI

0
55
debesu kompiuterija

Paskelbus pandemiją, verslo atstovai ėmė ieškoti kūrybiškų sprendimų, kaip efektyviai tęsti darbus komandoje. Čia daugelį gelbėjo debesų kompiuterijos pasirinkimas, kuris leido savo darbo vietą „parsinešti“ į namus ar dirbti iš įvairiausių pasaulio kampelių. Tiesa, pastebima, kad tai jau nebe laikina priemonė, o vis stipriau įsigalėsianti darbo modelio tendencija. Nesvarbu, taikote nuotolinį ar mišrų darbo metodą, šie 7 ekspertų patarimai leis maksimaliai išnaudoti debesų kompiuterijos, o tiksliau, vadinamųjų cloud serverių privalumus.

1) Skirkite pakankamai laiko patikimo paslaugos teikėjo paieškoms

Debesijos serverių nuomos paslauga – idealus variantas tiems, kurie nori saugiai ir greitai perkelti savo įmonę į virtualią erdvę. Žinoma, tai sprendimas ir itin didelių, globalių projektų vystymui. Galima sakyti, kad saugi debesų kompiuterija leidžia susikurti virtualių įmonės kompiuterį, kuriame kiekvienas darbuotojas:

  • mato naujausią informaciją;
  • gali saugiai dalintis konfidencialiais duomenimis;
  • komunikuoti su kolegomis;
  • deleguoti užduotis;
  • naudotis procesus optimizuojančiomis programomis;

Nors toks perkėlimas gali skambėti sudėtingai, jums nereikia rūpintis detalėmis. Tiesa, tik viena – patikimo paslaugos teikėjo paieška. Taigi, pirmasis ir kone svarbiausias patarimas yra dairytis lankstaus požiūrio, komunikabilių, maksimalų saugumą užtikrinančių partnerių.

Virtuali erdvė nėra „pririšta“ prie fizinio serverio, tačiau naudoja šio generuojamus resursus. Todėl verta žvalgytis partnerio, kuris bendradarbiauja ar, dar geriau, valdo TIER III sertifikatu pažymėtą duomenų centrą. Taip būsite tikri, kad visa techninė ir programinė įranga atitinka aukščiausius pasiekiamumo ir saugumo standartus.

2) Įvertinkite realų resursų poreikį ir jų optimizavimo galimybes

Kalbant apie patyrusius ir debesijos serverių rinkoje pripažintus ekspertus, būtent jie gali padėti įsivertinti reikalingų išteklių kiekį (RAM, CPU ir kt.). Kodėl tai svarbu? Nepakankami resursai sulėtins darbus, o štai per didelis jų kiekis reikš permoką. Jei nusprendėte investuoti į debesų kompiuterijos privalumus, pasirūpinkite procesų optimizavimu. Serverių nuomos specialistai tikrai turės naudingų patarimų, kurie leis turimus išteklius išnaudoti efektyviai ir maksimaliai.

3) Susikurkite aiškią vidinę struktūrą

Nusimatę išteklius pagalvokite apie bendros virtualios veiklos struktūros kūrimą. Lygiai taip pat kaip ir fiziniame, virtualiame „biure“ reikia įsivesti taisykles, efektyvaus darbo gaires. Pasižiūrėkite į virtualią aplinką kaip į įprastą biurą. Čia taip pat galima pagerinti darbo kokybę:

  • įsivesti VPN, IP telefoniją ir susirašinėjimo platformas;
  • integruoti darbų organizavimo programėles;
  • skirstyti duomenis pagal tipus, reikšmę ir kt.

Tai tik keli pavyzdžiai, kaip galima išnaudoti debesiją ir kone svarbiausią šios produktą vidutinio ar didesnio verslo savininkams – vadinamąjį cloud serverį. Būtent šis leidžia išnaudoti visus debesų kompiuterijos privalumus, sinchronizuoti įrenginius.

4) Investuokite į patikimą saugumo sistemą

Kurdami patogią darbo per nuotolį aplinką, būtinai pasirūpinkite šios saugumu. Konfidencialią informaciją efektyviai apsaugoti padės papildomos antivirusinės programos, reguliarūs patikrinimai. Galiausiai, saugos klausimas stipriai susijęs ir su fiziniu serveriu ar serveriais, kurių išteklius naudojate. Čia vėl grįžtame prie serverių nuomos ekspertų bei duomenų centro. Rinkitės jį atsakingai.

5) Pasirūpinkite duomenų kopijų kūrimu

Visi virtualūs procesai susiję su informacijos užklausų gavimu, apdorojimu, perdavimu, saugojimu – ir taip sukasi nesibaigiantis ratas. Tačiau ši informacija yra lyg įprasti dokumentai, kuriuos reikia rūšiuoti, saugiai sandėliuoti bei tinkamai sunaikinti. Tam idealiai tinka aiškios serverių paskirties numatymas. Vienas cloud serverio panaudojimo būdų – duomenų sandėliavimas.

6) Pasidomėkite produkto naudojimo galimybėmis skirtingose technologijose

Debesija ypatinga tuo, kad leidžia sinchronizuoti aktualius duomenis visuose įrenginiuose. Natūralu, kad naujausios technologijos suteikia galimybę įmonės procesus greičiau vykdyti naudojant skirtingus įrenginius. Dėl serverio valdymo bei naudojimo skirtinguose įrenginiuose verta pasikonsultuoti iš anksto. Tiesa, kalbant apie duomenų sinchronizavimą, nepamirškite, jūs turite galimybę ne tik valdyti informaciją, bet ir suteikti arba riboti priėjimą prie specifinių failų.

7) Investuokite į darbuotojų mokymus

Prieigos suteikimas arba ribojimas yra vienas būdų apsaugoti svarbius duomenis. Kitas būdas – edukuoti darbuotojus, paaiškinti jiems, kaip veikia debesija ir kaip saugiai naudotis šios teikiamomis naudomis. Gebėjimas valdyti ne tik elementarias, bet ir inovatyvias programas bei įrankius optimizuoja darbo procesus, pagerina jų kokybę, spartą.

O geriausia dalis ta, kad inovatyvios serverių nuomos įmonės šiandien leidžia kiekvienam pasirinkti aktualius cloud serverių paketus arba net susikurti savus. Tokius, kurie geriausiai išpildytų unikalaus projekto savininkų lūkesčius ir poreikius. Pasiruošę susikurti savąjį virtualų biurą? Panašu, kad pirmasis žingsnis – patikimų partnerių paieškos.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite