SVEIKOS ODOS PRIEŽIŪROS RUTINOS FORMAVIMAS

0
51
cosmetics gd70919950 1280

Jei nežinote, kaip suformuoti tinkamą odos priežiūros rutiną, pradėkite nuo savo odos tipo nustatymo. Nors jūsų odos priežiūros poreikiai gali keistis su amžiumi ir keičiantis metų laikams, žinodami savo odos priežiūros tipą visada galėsite palaikyti sveiką odą.

Rytinė rutina

Pagrindinė rytinė odos priežiūros rutina – atlikite šiuos veiksmus:

  • Nuvalykite veidą švelniu valikliu, kuris nepašalina natūralių riebalų.
  • Užtepkite serumo, drėkinamojo kremo arba aliejaus.
  • Naudokite apsauginį kremą nuo saulė

Produktus turėtumėte rinktis atsižvelgdami į savo odos tipą. 

Normali oda

  • Valiklis: Rinkitės švelnų, pvz., micelinį vandenį, kuriame yra nešvarumus traukiančių molekulių. Tiesiog perbraukiate juo per odą ir nereikia nuplauti. Taip pat galite naudoti putojantį valiklį, kremo ar losjono pagrindo valiklį arba valomąjį balzamą. Brandžiai odai ypač naudingi valomieji balzamai, kurių sudėtyje yra maitinamųjų aliejų ir antioksidantų.
  • Serumas: Serumų galima įsigyti įvairioms specializuotoms procedūroms. Rinkitės tokį, kuris atitinka jūsų problemas, nesvarbu, ar tai būtų senėjimo stabdymas, ar drė Ieškokite tokių ingredientų kaip antioksidantai, maitinamieji aliejai ar retinolis.
  • Drėkinamasis kremas: Kaip ir serumo atveju, rinkitės drėkinamąjį kremą, kuris padeda spręsti jums rūpimus klausimus ir suteikia antioksidantų dozę.
  • Apsauga nuo saulės: Kiekvieną dieną, prieš išeidami į lauką, naudokite apsauginį kremą nuo saulės. Naudokite plataus spektro, vandeniui atsparų apsauginį kremą nuo saulės, kurio apsaugos nuo saulės faktorius ne mažesnis kaip 30 (SPF 30). Jei po makiažu naudojate drėkinamąjį kremą, rinkitės drėkinamąjį kremą su apsauga nuo saulė

Sausa oda

  • Valiklis: Rinkitės švelnų, bekvapį ir pernelyg daug neputojantį odos valiklį. Geriausiai tinka kremo arba losjono pagrindo valiklis. Gausų valiklių pasirinkimą siūlo Bioderma kosmetikos linija. Nusausinkite rankšluosčiu ir iš karto tepkite drėkinamuoju kremu.
  • Serumas ir drėkinamasis kremas: Svarbiausia, kad oda nesausėtų, todėl turite sulaikyti drėgmę. Sausos odos priežiūrai naudokite kremą, o ne losjoną. Reikėtų atkreipti dėmesį į tokias sudedamąsias dalis kaip taukmedžio sviestas, simondsijų aliejus, hialurono rūgštis, glicerinas ir lanolinas.
  • Apsauga nuo saulės: Naudokite nekvepiantį apsauginį kremą nuo saulės su SPF 30 arba didesniu.

Riebi oda

  • Valiklis: naudokite putojantį valiklį, kuriame nėra alkoholio ir riebalų. Nereikia šiurkščių valiklių, kurie pašalina natūralius odos riebalus. Kad išvengtumėte sudirgimo ir odos išbėrimų, geriausiai tinka toks, kuris suskaido nešvarumus ir riebalus ir yra švelnus jūsų
  • Serumas ir drėkinamasis kremas: Venkite bet kokių aliejinio pagrindo serumų ar drėkiklių. Rinkitės tuos, kurie yra be kvapiųjų medžiagų ir pažymėti kaip nekomedogeniniai, neužkemšantys porų.
  • Apsauginis kremas nuo saulės: Apsauginis kremas nuo saulės gali pabloginti į aknę linkusios odos būklę ir sukelti iššutimus, tačiau jis yra gyvybiškai svarbus norint apsaugoti odą. Padės barjeriniai apsauginiai kremai nuo saulės, kurių sudėtyje yra cinko oksido arba titano dioksido. Įsitikinkite, kad pasirinkote tokį, kurio sudėtyje nėra aliejų ar kvapiųjų medžiagų.

Jautri oda

  • Valiklis: jautriai odai valyti gali padėti aliejus. Grynas aliejus, pavyzdžiui, argano arba simondsijų, gali ištirpinti nešvarumus, kurie gali pabloginti odos būklę. Taip pat galite naudoti labai švelnų skystą valiklį be kvapiųjų medžiagų.
  • Serumas ir drėkinamasis kremas: Kuo mažiau produktų naudosite, jei turite jautrią odą, tuo lengviau nustatyti, kas gali ją sudirginti. Laikykitės vieno produkto, kurio sudėtyje yra nedaug sudedamųjų dalių ir kuris yra be kvapiųjų medžiagų. Jei panaudojus gaminį oda tinsta ar ją degina, nutraukite jo naudojimą.
  • Apsauga nuo saulės: Geriausia naudoti barjerinį apsauginį kremą nuo saulės su cinko oksidu arba titano dioksidu. Šie apsauginiai kremai nuo saulės yra ant odos ir veikia kaip skydas. Venkite produktų su kvapiosiomis medž

Mišri oda

Mišrios odos specifines sausas ir riebias vietas gali tekti gydyti skirtingais produktais. Priešingu atveju naudokite švelnų putojantį valiklį ir kasdien tepkite drėkinamąjį kremą bei apsauginį kremą nuo saulės. Naudokite kokybišką kosmetika, pavyzdžiui iš gamintojo Bioderma. Venkite bet kokių produktų, sukeliančių iššutimus ar dar labiau sausinančių odą.

SVARBU: Nutraukite bet kokio odos priežiūros produkto naudojimą, jei atsiranda deginimas, niežulys, paraudimas, patinimas ar skausmas. Apie bet kokį nepageidaujamą poveikį, kurį galite patirti, pasakykite savo dermatologui ar kosmetologui.

Vakarinė rutina

Pagrindinė vakarinė odos priežiūros rutina – atlikite šiuos veiksmus:

  • Nuvalykite odą, jei reikia, naudokite makiažo valiklį.
  • Užtepkite balansuojamąjį toniką ant vatos tamponėlio ir perbraukite juo per visą veidą.
  • Tepkite serumą arba drėkinamąjį naktinį kremą – arba abu, jei reikia.

Rinkitės produktus, tinkančius jūsų odos tipui.

Rytui ir vakarui skirti odos valymo produktai

Vakare galite naudoti tuos pačius valomuosius produktus kaip ir ryte.

Normali oda

  • Tonikas: Rinkitės toniką, kuris padėtų spręsti bet kokias jūsų odos problemas. Hidroksirūgštys padeda kovoti su ultravioletinių spindulių (UV) žala, o antioksidantai, pavyzdžiui, vitaminai C ir E, gali padėti kovoti su laisvųjų radikalų žala ir randeliais.
  • Serumas arba drėkinamasis kremas: Rinkitės serumą arba drėkinamąjį kremą, skirtą naudoti naktį. Pavyzdžiui, kremas su vitaminu A gali padėti gaminti kolageną, o retinolis padeda kovoti su senėjimo pož

Sausa oda

  • Tonikas: Naudokite drėkinamąjį toniką. Venkite alkoholio pagrindu pagamintų tonikų.
  • Serumas arba drėkinamasis kremas: Lengvi geliai, losjonai ir serumai idealiai tinka normaliai ir sausai odai. Tokiose kosmetikos priemonėse esančios sudedamosios dalys labai veiksmingai drėkina sausą odą.

Riebi oda

  • Tonikas: Naudokite švelnų ir balansuojantį toniką, venkite alkoholio pagrindu pagamintų tonikų arba tonikų su riebalais. Ieškokite nekomedogeninių preparatų.
  • Serumas arba drėkinamasis kremas: Rinkitės nekomedogeninį drėkinamąjį kremą be riebalų. Rinkitės produktus su antioksidantais, tokiais kaip resveratrolis, kvercetinas ir cinamono rūgštis, kurie gali padėti sumažinti uždegiminius spuogus.

Jautri oda

  • Tonikas: Šį veiksmą praleiskite arba naudokite labai švelnų, natūralų toniką.
  • Serumas arba drėkinamasis kremas: Glicerino ir hialurono rūgšties turinčios drėkinamosios priemonės puikiai tinka jautriai odai. Drėgmės praradimo prevencijai taip pat gali padėti kremai, kurių sudėtyje yra barjerinių molekulių, tokių kaip petrolatumas ir dimetikonas.

Mišri oda

Mišrios odos tipui reikėtų naudoti kosmetikos produktus, kurie neapsunkina ir nedirgina jų odos būklės. Apsvarstykite galimybę naudoti atskirus produktus skirtingoms veido sritims.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite