KĄ REIKTŲ ŽINOTI PRIEŠ RUOŠIANTIS LAIKYTI EGZAMINĄ REGITROJE?

0
33
vairuot

Einant laikyti bet kurį egzaminą Regitroje neužtenka gerai išmanyti vien tik kelių eismo taisykles ar be priekaištų valdyti atitinkamą transporto priemonę. Transporto priemonių vairuotojams rizika atsidurti nelaimingų atsitikimų vietose išlieka didelė, todėl, jei ruošiatės gauti vairuotoją pažymėjimą, svarbu turėti žinių, kaip suteikti pirmąją pagalbą.

Pirmosios pagalbos kursus galima išklausyti dar nepradėjus lankyti vairavimo praktinių ar teorinių užsiėmimų – tam nebūtina turėti 18 metų. Svarbu žinoti, kad pirmosios pagalbos kursų metu įgytas pažymėjimas transporto priemonių vairuotojams galioja neterminuotą laiką, todėl pasitikrinti, ar mokėsite tinkamai suteikti pagalbą nukentėjusiam, galite dar prieš pradėdami mokytis teorinius ar praktinius vairavimo niuansus. Taip užsitikrinsite nuoseklų žinių gavimą, o artėjant egzamino dienai galėsite išlikti ramūs, kad visą reikiamą informaciją jau žinote. Būsimieji vairuotojai, pirmosios pagalbos kursus norintys išklausyti Šiauliuose, Radviliškyje, Joniškyje ar Kuršėnuose, užsiregistruoti gali paspaudę šią nuorodą: https://vairuoti.lt/pirmosios-pagalbos-mokymai/.

Kokios žinios gaunamos pirmosios pagalbos mokymų metu?

Pirmosios pagalbos mokymai primena, kad net saugiai vairuodami negalime būti užtikrinti, jog neatsidursime tokioje situacijoje, kurioje be mūsų pačių niekas nukentėjusiam asmeniui negalės reikiamos pagalbos suteikti greičiau už greitosios pagalbos medikus. Pirmosios pagalbos kursai yra paremti ne tik teoriniu, bet ir praktiniu informacijos perdavimo modeliu, todėl išklausę juos pagalbą suteikti mokėsite ir patys. Pirmosios pagalbos mokymų metu išmoksite atpažinti situacijas, kuriose žmogaus gyvybei gresia pavojus, ir sužinosite, kaip tokiose situacijose elgtis. Sužinosite ne tik kaip atlikti pirminį gaivinimą, bet ir patys gebėsite kontroliuoti savo emocinę būseną nenumatytų situacijų metu. Tinkamai suteikdami pirminę pagalbą medikams dar nespėjus atvykti jūs galėsite išgelbėti kito žmogaus gyvybę.

Kai pirmosios pagalbos kursų pažymėjimas bus jūsų rankose

Išklausius pirmosios pagalbos kursus atsakomybė, kurią prisiimsite sėsdami už transporto priemonės vairo, tampa neginčijamai svarbiu dalyku. Vairuodami transporto priemonę eisme jūs dalyvausite ne tik su kitais vairuotojais, bet ir su pėsčiaisiais, dviratininkais ar, paprasčiausiai, kartu su jumis keleivio sėdynėje vykstančiais žmonėmis. Todėl yra svarbu laikytis visų kelių eismo taisyklių ir vairuoti taip, kad jūsų valdoma transporto priemonė nesukeltų pavojaus niekam iš šalia esančių. Natūralu, kad visų reikiamų žinių jūs savaime neturėsite, todėl kelių eismo taisyklių pritaikymo, atidumo, greito tinkamų sprendimų priėmimo ir pagrindinių transporto priemonės veikimo principų jus išmokys vairavimo instruktorius. Priklausomai kuriame mieste gyvenate, vairavimo instruktorių dažniausiai būna ne vienas, todėl svarbu išsirinkti tokį specialistą, su kuriuo praktinių vairavimo užsiėmimų metu jausitės neįsitempę ir drąsūs.

Kaip išsirinkti tinkamą vairavimo instruktorių?

Svarbu suprasti, kad mokymų metu atsisėdę už transporto priemonės vairo, jūs tampate mokiniu, kurio daromos klaidos ateityje gali kelti pavojų kitiems eismo dalyviams. Būtent dėl šios priežasties yra svarbi atitinkama disciplina, kurią vairavimo instruktorius – jūsų mokytojas – sukurs vairavimo pamokų metu. Visgi, kiek mokinių, tiek ir atsiliepimų. Vairavimo instruktorių dažniausiai renkamės pagal vairavimo mokyklos, kurioje specialistas dirba, atsiliepimus arba užsiėmimų kainą. Atsiminkite, kad tas pats vairavimo instruktorius ne visuomet moko vairuoti automobilį ir su mechanine, ir su automatine pavarų dėžėmis, todėl pasiruoškite, kad norint keisti automobilį, atitinkamai gali keistis ir vairavimo instruktorius. Vairavimo kursus norintys lankyti Šiauliuose ir aplink sau tinkamą specialistą gali išsirinkti paspaudę šią nuorodą https://vairuoti.lt/vairavimo-instruktoriai/.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite