DUSETOSE SAVO VEIKLĄ PRADĖJO SUAUGUSIŲJŲ KREISERINIO BURIAVIMO MOKYKLA

0
128
1

Asociacija „Dusetų jachtklubas“ savo veiklą vykdo jau trejus metus. Arūnas Kavaliauskas, kuris dabar yra Kreiserinio buriavimo mokyklos vadovas, ir „Dusetų jachtklubas“ dalyvavo įvairiose neformaliojo vaikų švietimo programose. Arūnas Kavaliauskas 6–12 metų amžiaus vaikus mokė plaukioti „Optimist“ klasės jachtomis. Vyresnio amžiaus vaikai plaukiodavo su A. Kavaliausko kreiserine – lenktynine jachta „Gerda“, tačiau tai nebuvo rimti suaugusiųjų buriavimo mokymai.

2021 metų gruodžio 28-ąją dieną buvo pasirašyta sutartis su knygos („Kreiserinis buriavimas“) autoriumi Artūru Dovydėnu dėl KBM (Kreiserinio buriavimo mokyklos) steigimo Dusetose. Mokykla veikia asociacijos „Dusetų jachtklubas“ sudėtyje.

Kursai Dusetose prasidės šių metų sausio 22-ąją dieną. Norintys užsiregistruoti į kursus, turėtų kreiptis el. paštu: info@ampluslt.eu arba skambinti Kreiserinio buriavimo mokyklos vadovui Arūnui Kavaliauskui telefono numeriu: 8 673 53523.

Kursų kaina: teorija (52 valandos) – 150 Eur, konsultacijos – 50 Eur, praktika (12 valandų) apie 350 Eur (jei žmogus išmoks greičiau, mokės mažiau). Patartina registruotis dabar, nes kiti kursai bus tik 2022-2023 metų žiemos laikotarpiu (teorija). Teorinių paskaitų metu mokiniai įgys žinių apie jachtos konstrukciją, jos įrangą, buriavimo teorijos pagrindus, jachtos valdymo techniką ir kitus dalykus.

Konsultacijos vyks šeštadieniais, iš viso numatytos 7 konsultacijos. Grafikas bus derinamas su mokinių užimtumu. Teorijos pamokos gali vykti nuotoliniu būdu, o praktika Dusetose, Sartų ežere, su jachta „Gerda“.

Anot, Arūno Kavaliausko, buriavimas yra didelis jo pomėgis ir buriavimo įgūdžius, subtilybes, jis nori perduoti kitiems. Jis buriuoja jau nuo 1984 metų. A. Kavaliauskas turi atviros jūros burinės jachtos vado diplomą, jis taip pat yra inžinierius, burinių jachtų konstruktorius.

Daugiau informacijos galite rasti čia: http://buriavimomokykla.sailing.lt/

Informaciją ir nuotraukas pateikė Arūnas Kavaliauskas

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite