DESERTAS DVIEMS SU TYLA

0
20
DSC0007

Sausio 13 d. pirmą kartą šiais mokslo metais Zarasų viešojoje bibliotekoje apsilankė Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos I D klasės mokiniai su mokytoja Galina Razmanavičiene. Mažuosius smalsuolius domino daug kas. Priestato pirmame aukšte juos sutikusią bibliotekininkę Ziną klausinėjo ką veiks, kur eis, ar galės pažaisti. Kai kurie išdidžiai papasakojo, kad su sese, su mama ar močiute jau lankėsi čia ir rinkosi knygas.

Bibliotekininkė jiems papasakojo kaip įsigyti skaitytojo pažymėjimą ir tapti skaitytojais, supažindino su elgesio bibliotekoje taisyklėmis. Papasakojo ką veiks šiandieną ir pakvietė į priestato antrame aukšte veikiančią mediateką. Čia susėdę lankytojai sužinojo, kad šiame skyriuje galima žiūrėti išsirinktus filmus vieniems ar su draugais, o tapusiems bibliotekos skaitytojams skolintis namo. Bet šį sykį jie čia atėjo susipažinti su istorija apie tylą ir vienas kito supratimą be žodžių.

Klausydamiesi literatūros kūrinio „Tylenio kepyklėlė“ (aut. R. T. Bruno, dail. P. Proietti) sužinojo kas nutiko Ponui Tyleniui vaikystėje, kaip jis bendraudavo su kepinių pirkėjais, kokį svarbiausią ingredientą įdėdavo į savo kepinius. Dalijosi savo patirtimis, žiniomis apie sutiktus žmones gyvenančius tyloje. Suprato, kad svarbiausia yra ne tai kaip žmonės susikalba, o vienam kito supratimas ir jausmai.

Edukacinėje erdvėje lavino vaizduotę ir kūrybiškumą kūrybinėse dirbtuvėse kepdami (piešdami) saldžius desertus dviems. Vaikučiai džiaugėsi įveikę užduotėlę, gerėjosi savo ir draugų kūrinėliais, kuriuose jų nupiešti keksiukai atrodė tarsi iš pono Tylenio kepyklėlės.

Atsisveikindami pirmokėliai džiaugėsi veikla bibliotekoje ir klausinėjo ar greitai vėl čia apsilankys.

Zina Černovienė,

Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

 DSC0010

 DSC0014

 DSC0015

 DSC0016

 DSC0021

 DSC0027

 DSC0028

 DSC0033

 DSC0037

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite