VASARIO 5-ĄJĄ DUSETOS KVIEČIA Į TRADICINIUS RENGINIUS

0
31
1

Rajono Savivaldybėje įvyko pasitarimas dėl planuojamų renginių vasario penktąją Dusetose. Jame dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas, Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas, rajono Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Šukštulienė, Dusetų sporto klubo „Ainiai“ prezidentas Eugenijus Deksnys.

Pasitarimo pradžioje rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas informavimo, kad dėl pandemijos šiemet Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija nežada rengti ristūnų lenktynių. Visa Lietuva laukia ir žino didžiausią žiemos šventę Lietuvoje – tradicines Sartų ristūnų lenktynes Dusetose, ant Sartų ežero. Į rajono Savivaldybę, Dusetų seniūniją kreipiasi žmonės ir teiraujasi, ar vyks šiemet ristūnų varžybos. Pasak rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo, nors lenktynių nebus, tačiau mes neturime pamiršti šios šventės tradicijų. Šią dieną Dusetose planuojama surengti daug įspūdingų renginių ir į juos sukviesti žiūrovus ne tik iš Zarasų krašto, bet ir visos Lietuvos.

Dusetų seniūnijos seniūnas Darius Steponavičius pasitarimo dalyviams kalbėjo apie numatomus renginius Dusetose, jis pristatė preliminarią šventės programą.

Apie 7 valandą ant Sartų ežero planuojama surengti tradicines žūklės varžybas, jos gražiai įsilies į šventę.

Apie dešimtą valandą, kai bus sveriamas žvejų laimikis, Dusetų miesto centre prasidėtų mugė. Tautodailininkai iš visos Lietuvos galės pateikti savo darbus. Numatoma, kad sporto klubas „Ainiai“ kartu su Dusetų Kazimiero Būgos gimnazija surengs prie Sartų ežero „Snaigės dieną“,  šis renginys paįvairintų šventės repertuarą. Žadama pakviesti žirgų augintojus, kurie galėtų šventės svečiams suteikti įspūdingų pramogų ir atrakcijų. Mugės dalyvius džiugintų Dusetų ir Zarasų meno saviveiklos dalyvių koncertai. 16 valandą Kultūros centras Dusetų dailės galerija pakviestų į tradicinę parodą „Žirgas fotografijoje“. Šventę vainikuotų kapelos „Sadūnai“ koncertas. Ši šventė turi tapti išskirtine, tuo pačiu išsaugodama ir savo tradicinius akcentus. Informacija apie šventę, dalyvavimą joje teikiama Dusetų seniūnijoje arba tel. (8 385) 56 566.

Tad vasario 5-ąją, kaip ir kasmet, Dusetose bus smagu, linksma ir jos dalyviams padovanos daug džiugių ir nepakartojamų akimirkų.

Rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukose – pasitarimo rajono Savivaldybėje akimirkos
Nuotraukos Petro Ivanovo

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite