VAIKIŠKŲ KNYGŲ PERSONAŽŲ DIENOS SALAKO BIBLIOTEKOJE

0
20
z

Sausio 16 d. Salako biblioteka skaitytojus pakvietė į literatūrinę – edukacinę popietę „Personažai iš knygelių“. Į popietę atvyko Salako vaikų dienos centro „Smiltutė“ lankytojai su socialine darbuotoja Kristina Goberyte bei kiti bibliotekos lankytojai.

Vaikų rašytojas Vytautas Račickas sausio mėnesį minėjo 70 metų jubiliejų. Šia proga edukacijos dalyviai susipažino su rašytojo išleistomis knygelėmis. Bibliotekininkė pasakojo apie V.Račicko sodybos kieme įkurtą išleistų knygų personažų parką, kurio pradžia buvo medinė Zuikio Padūkėlio skulptūra.

Bibliotekos TV ekrane vaikai su supažino su rašytojo galerija, grožėjosi skulptūromis sodybos parke, taip pat žiūrėjo Zuikių Puikių spektaklį sukurtą pagal Eduardo Mieželaičio knygelę. Po spektaklio vaikai piešė pagrindinio popietės personažo portretą, vaišinosi morkytėmis, obuoliais ir „Šokoladu iki pirmadienio“, pagal Vytauto Račicko knygos pavadinimą. Piešiant kilo idėja – sukurti personažų piešinių albumą, kurio pirmame puslapyje puikuosis vaikų pamėgtas Zuika, sekančiose popietėse paminėti kitus vaikų pamėgtus knygų personažus.

Maloniai ir prasmingai prabėgo laikas draugaujant su knyga.

Danutė Koroliova,

Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

z1

z4

z5

z8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite