GERĖJA SPORTO BAZĖ, ĮGYVENDINANT SPORTO RĖMIMO FONDO PROJEKTĄ

0
51
Gimnazistai

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazija įgyvendina LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą projektą. Prie jo  prisidėjo ir   Zarasų rajono savivaldybė, skyrusi 664,5 eurų. Projektui įgyvendinti skirta 6645,00 eurų , iš jų – 5980,50 eurų Sporto rėmimo fondo. Projekto pagrindinis tikslas – atnaujinti gimnazijos sporto bazę, padaryti ją patrauklesnę mokiniams, paskatinti juos fiziškai aktyviai leisti laisvalaikį.

Labai svarbu propaguoti sveiką gyvenimo būdą, skatinant sveikos gyvensenos įgūdžių formavimąsi bei stiprinant motyvaciją gyventi be žalingų įpročių. Siekiant tikslingai skatinti mokinius sportuoti, būtina juos įtraukti į aktyvų judėjimą ir treniruotes, sukurti kokybišką ir sporto veiklai pritaikytą infrastruktūrą, įsigyti  sporto inventoriaus bei  sporto įrangos.

Vienas populiariausių gimnazijoje sporto žaidimų – tinklinis, todėl nupirktos tinklinio kelių apsaugos, neatsiejamos šio sporto aprangos detalės, apsaugančios žaidėjus nuo traumų. Gimnazijos inventorius pasipildė  įvairių aukščių barjerais, vikrumo kopėtėlėmis, krepšinio bei tinklinio kamuoliais, sportiniais kilimėliais mankštai. Norinčius sportuoti džiugina modernus, šiuolaikiškas bėgimo takelis. Įsigyta lankstumo įvertinimo dėžė, kuri padeda įvertinti bendrą lankstumą esamu momentu, stebėti pokyčius laikui bėgant bei padeda parinkti tinkamus pratimus lankstumui didinti. Atliekant kasdieninius darbus, judant, sportuojant reikalingas geras nugaros ir kaklo lankstumas, tad supratimas ir įsivertinimas tampa svarbus norint išvengti įtampos nugaroje ir kojose. Taip pat nupirkti reakcijos lavinimo kamuoliukai, kurie gerina rankų ir akių koordinaciją, lavina reakciją. Jie ypač naudingi  sportininkams, žaidžiantiems tenisą, krepšinį. Įsigytu inventoriumi naudojasi gimnazijos, ugdymo skyriaus „Sartukas“ mokiniai bei Dusetų miestelio suaugusieji. Į treniruotes noriai atvyksta Antazvės bei Imbrado jaunimas. Ikimokyklinukai mielai sportuoja gryname ore, naudodami iš šio projekto lėšų nupirktus kamuolius.

Taip pat atnaujinta tiek vaikiška, tiek moteriška bei vyriška sportinė apranga. Pradinukai džiaugiasi mėlyna, o vyresnės mergaitės – raudona apranga.

Projektas ne tik gerina neformaliojo ugdymo kokybę, bet taip pat stiprina bendradarbiavimą tarp mokyklų. Jau įvyko trejos tinklinio varžybos su Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos komandomis. Įsigijus daugiau sportinio inventoriaus pastebimai suaktyvėjo vaikų bei suaugusiųjų sportinė veikla. Patraukli bazė motyvuoja mokinius sportuoti, todėl padidėjo tinklinio, krepšinio ir kvadrato būrelius lankančių mokinių skaičius. Smagu, kad mokiniai laisvalaikį leidžia ne prie televizoriaus ekrano, naršydami internete, bet sportuodami, varžydamiesi individualiai bei komandomis. Juk visi žino, kad  aktyvus judėjimas didina pasitikėjimą savo jėgomis, mažina psichinį nuovargį bei gerina fizinę sveikatą. Šis projektas sudarė sąlygas mokiniams tenkinti sporto ir fizinio aktyvumo poreikius bei spręsti jų užimtumo problemas.

Projekto rengimo grupė

Nuotr. Svetlanos Gilienės

6 8 kl džiaugiasi kamuoliais

Dusetiškės N. Partnova ir L. Stasiulionytė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite