ZARASIŠKIO KOSTO GUSEVO BRONZA PASAULIO ČEMPIONATE

0
15
1

Mes jau rašėme, kad Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė gegužės 3–9 dienomis Liublianoje (Slovėnija) dalyvavo pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato IA diviziono kovose. Šioje rinktinėje žaidžia ir zarasiškis Kostas Gusevas.

Kosto Gusevo patirtis labai sustiprino rinktinę. Dvidešimt dvejų metų ledo ritulininkas įvairiuose klubuose patyrė daug naujų išbandymų ir potyrių, prieš tai jis atstovavo Prancūzijos klubui „Clermont“.

Visi tie, kurie domisi pasaulio čempionatu, Lietuvos rinktinės rungtynes tiesiogiai galėjo stebėti LRT Plius kanalu. Zarasiškiams sirgaliams šias rungtynes stebėti buvo žymiai smagiau, nes pasaulio čempionate žaidė zarasiškis Kostas Gusevas. Zarasiškis čempionato metu demonstravo ant ledo savo meistriškumą. Ir jo sėkmingi perdavimai lėmė Lietuvos rinktinės pergalę.

Pasaulio čempionatas Lietuvos rinktinei buvo didelis iššūkis ir sudėtingas egzaminas. Teko jėgas išbandyti su žymiai stipresniais varžovais. Pradžia nebuvo sėkminga. Tačiau gegužės 7 d. Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasiekė geriausią rezultatą pasaulio čempionate per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją! Šeštadienį, Slovėnijoje čempionatą užbaigę lietuviai, pirmą kartą istorijoje iškovojo pasaulio čempionato IA diviziono bronzos medalius. Paskutinėse turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė ilgai vijosi varžovus, tačiau parodė charakterį ir iškovojo pergalę 5:4 prieš Rumunijos rinktinę. Antroji pergalė per ketverias rungtynes garantavo lietuviams bronzos medalius.

Kosto Gusevo ir visos Lietuvos ledo rinktinės pergale džiaugiasi ne tik zarasiškiai, bet ir visi mūsų šalies sporto entuziastai.

Pagal šalies spaudos publikacijas parengė Jonas Petronis.
Nuotraukose – zarasiškio Kosto Gusevo kovų ir ledo ritulininkų pergalių akimirkos.

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite