ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUS – NEMIEGOS!

0
28
280500116 5248263028527204 1444145901706688851 n

Šiais metais, gegužės 14 d. (šeštadienį), Europos muziejų naktis vyks jau 18-tą kartą. Lietuvos muziejai prie akcijos jungiasi 17-tą kartą. Šį savitą ir įtraukiantį renginį organizuoja Prancūzijos kultūros ministerija (Prancūzijos muziejų ir Informacijos bei komunikacijos tarnybos), bendradarbiaudama su regioniniais kultūros reikalų direktoratais (DRAC). EMN globoja UNESCO, Europos Taryba, ICOM France ir daugybė institucijų bei žiniasklaidos partnerių.

Zarasų krašto muziejus jau kelerius pastaruosius metus nelieka abejingas šiai gražiai akcijai ir neįprastu laiku, iki išnaktų, kviečia zarasiškius ir miesto svečius drauge panaktinėti bei dalyvauti renginiuose, iš naujo atrasti muziejaus paslaptis, pabendrauti, susipažinti su mūsų krašto istorija ir kultūra.

Muziejų nakties lankytojai galės apžiūrėti menininkės Aušros Mačiulytės tapybos parodą ,,Savi“, Vilhelminos Raubaitės-Mikelionienės (Kaunas) personalinę šiaudinių sodų ir riešinių parodą ,,Tradicija tęsiasi“. Vyks šie renginiai: 17 val. – idėjų mugė ,,Tavo pasiūlymas, įžvalgos – muziejaus gyvybingumui“, 18 val. – ,,Nūdienos aktualijos: pokalbis apie muziejų – ir ne tik…“ (kviečiami rajono laikraščio ,,Zarasų kraštas“ mylėtojai ir bendraminčiai), 20 val. – ,,Muziejų naktis – tavo saviraiškos galimybė“ (muziejaus erdvės laisvam muzikavimui, poezijai ir kitiems pomėgiams). Gros Artūras Paškevičius (saksofonas).  21 val. muziejus kviečia į ekskursiją po miestą ,,Zarasai gegužės naktyje“. Iki 01.00 val. – naktinėjimas (ekspozicijų lankymas, ekskursijos po muziejų, drauge turėsime sąlygas sulaukti ,,Eurovizijos“ finalo rezultatų).

Muziejus dirbs 2022 m. gegužės 14 d. (šeštadienį) nuo 10 val. iki gegužės 15 d. (sekmadienį) 01.00 val. ). Nuo 17 val. renginiai nemokami.

Parengė Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite