LITERATŪRINĖS POETO FELIKSO JAKUBAUSKO VARDO PREMIJOS KONKURSAS: KVIEČIAME TEIKTI KRAŠTO LITERATŲ KANDIDATŪRAS

0
31
jokub

Kandidatui taikomi atrankos kriterijai: meninė pastarųjų trejų metų literatūrinės kūrybos vertė (publikavimas, ypač kultūrinėje spaudoje, kūrybos leidyba, nominacijos, kiti įvertinimai); literatūrinės veiklos sąsajos su Zarasų krašto kultūrinio įvaizdžio stiprinimu; vietos literatų (klubų, atskirų kūrėjų) veiklos vadybos projektų reikšmingumas.

Pretendentus premijai turi teisę siūlyti Zarasų rajono savivaldybės biudžetinės kultūros, švietimo įstaigos, vietos kultūros ir švietimo nevyriausybinės organizacijos (NVO), Zarasų rajono savivaldybės administracija, asmenų grupės, fiziniai asmenys. Pasiūlymai teikiami rajono Savivaldybės administracijai raštu (Sėlių a. 22, 32110 Zarasai) arba el. paštu: info@zarasai.lt. Taip pat būtina pateikti šiuos dokumentus: pretendento trejų metų veiklos, už kurią prašoma įteikti Premiją, aprašymas; pretendento CV ir sutikimas būti teikiamam premijavimui; rekomendacijos (ne mažiau kaip dvi); gali būti pateikta kita, apibūdinanti veiklą, informacija. Siūlymai priimami keturiolika darbo dienų nuo informacijos paskelbimo apie siūlymų priėmimą (iki 2022 m. gegužės 26 d.). Pretendentus Premijai gauti vertina Nuolatinė Zarasų rajono savivaldybės tarybos Kultūros ir meno premijų vertinimo komisija. Premiją Komisijos siūlymu skiria Zarasų rajono savivaldybės meras. Premijos dydis 15 BSI (2022 m. 1 BSI – 42 Eur) ir Laureato diplomas.

2021 m. Felikso Jakubausko premija įteikta Vilei Sinkuvienei už poetinę kūrybą, pastangas nešti poetinį žodį skaitytojams, savo brandžia ir prasminga kūryba, kuri turtina rajono literatūrinį gyvenimą.

Informaciją pateikė
Zarasų rajono savivaldybės administracijos
Švietimo ir kultūros skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite