KAIP TAPTI PERVEŽĖJU IR KĄ REIŠKIA ŠIS DARBAS?

0
42
logo retina autopastas com

Jeigu norite įforminti krovinių gabenimo įmonę, pirmiausiai turite ją įregistruoti įstatymų numatyta tvarka, tik tada įgysite teisę vežti krovinius. O teisę vežti krovinius transporto priemonėmis, kurių didžiausia leidžiamoji masė yra didesnė nei pusketvirtos tonos, už atlygį gali vežti tik tie vežėjai, kurie turi nustatyta tvarka išduotą licenciją.

Kada licencija nėra reikalinga?

Licencijos nereikia tiems, kurie veža pašto siuntas, sugadintas ar avarijas patyrusias mašinas, vaistus medicinos įrenginius ir pan., kai vežamas krovinys yra įmonės nuosavybė, kai reiso tikslas yra krovinio pervežimas savo reikmėms, nes toks vežimas yra laikomas pagalbine įmonės veikla. Nereikia licencijos ir tada jei reiso tikslas yra skirtas įmonės reikmėms, kai važiuojama įmonės teritorijoje ar už jos ribų, kai krovinį veža pagal sutartinę prievolę įmonėje įdarbintas personalas, nes toks vežimas yra laikomas pagalbine įmonės veikla.

Kokios yra išduodamų licencijų rūšys?

Lietuvos Valstybinė kelių transporto inspekcija išduoda tokių rūšių licencijas: licenciją, leidžiančią krovinius vežti tarptautiniais ir vietos maršrutais tokioms transporto priemonėms, kurių didžioji leidžiamoji masė viršija pusketvirtos tonos, licenciją, kuri tokio pat tipo sunkvežimiais leidžia krovinius pervežti tik Lietuvos teritorijoje.

Kokius reikalavimus turi atlikti vežėjas, jei nori gauti licenciją?

Jeigu vežėjas nori gauti licenciją, jis pirmiausiai turi atitikti jam keliamus reikalavimus. Pagrindinis iš jų – turėti ne tik faktinę, bet ir nuolatinę gyvenamąją vietą Lietuvoje. Be to, jis privalo būti nepriekaištingos reputacijos ir turėti pakankamai finansinių išteklių. Taip pat jam būtina turėti abejonių nekeliantį tos srities profesijos išmanymą.

Ar gali būti vežėju fizinis asmuo?

Taip, vežėju gali būti ir fizinis asmuo. Prieš pradėdamas imtis tokios veiklos jis turi pirmiausiai pateikti prašymą Valstybinei mokesčių inspekcijai, kad ši jį įtrauktų į mokesčių mokėtojų registrą. Fizinis asmuo užsiimantis pervežimo verslu veikia pagal jam suteiktą verslo liudijimą. Jam taikomi tokie pat reikalavimai dėl licencijos gavimo, kokių yra reikalaujama iš juridinio asmens. Todėl jeigu jums yra per daug sudėtinga patiems imtis pervežimo verslo, galite pasikonsultuoti su tuo užsiimančia įmone Auto Paštas, kurios koordinates rasite internete. Gal ten jums net pasiūlys darbą, kas bent iš dalies padėtų įgyvendinti kilusias svajones.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite