SAVOJ KRŪVOJ

0
17
Me two 02

Gegužės 28 d. 19 val. Zaraso ežero salos „Kupolėje“

Urbanistinio šokio teatro LOW – AIR spektaklis „Savoj krūvoj“

Vietų kiekis ribotas!

Rekomenduojamas amžius: N-12

Me two. Aš irgi.

Vilniaus miesto šokio teatro Low Air spektaklis „Me two / Savoj Krūvoj“ gimė iš Low Air mokyklos mokinių ir trupės choreografų noro sukurti spektaklį ir kalbėti apie jų (paauglių) pasaulį – ne suaugusiojo, o paauglių kalba. Kūrybiniame procese tarp paauglių ir šokio teatro profesionalų išryškėjo intymios ir dažnu atveju „nepatogios” istorijos, skirtingi požiūriai į jas, keliantys klausimus, o kur yra ribos tarp dviejų kartų pasaulių, kodėl jautrūs pasakojimai dažnai lieka nutylėti ar neišgirsti. Ir kodėl, dažnu atveju pradėjus pasakoti istoriją ir išgirdus tylų „man irgi taip buvo“, mes retai norime vienas kitą palaikyti. 

z 2photo  D.Matvejev© resize

Ir dėl karantininių metų, ir dėl specifikos šis šokio spektaklis ir kartu visas projektas išgyveno spektaklio kūrimo procesui neįprastas stadijas. Tiek nuotolinės dirbtuvės, neįprasti šokėjams namų darbai, analizės, tiek nuolat nukeliamos premjeros formos ir datos. Visa tai šį spektaklį šlifavo, brandino ir augino iki šios dienos. 

„Me two“ iškeliauja į pasaulį ir pradeda savarankišką savo gyvavimo etapą. Pradeda atsiverdamas pokalbiams, paskutiniams „pratimams“ ir dar girdimiems ar matomiems viso proceso fragmentams. Šis etapas yra svarbus jauniems kūrėjams tiek kaip vieno proceso pabaigos ir kito pradžios taškas, tiek ir kaip susidūrimas su artimiausiais žiūrovais, pašnekovais ir kitais paaugliais. Tarytum riboje, kur peržengi iš „paauglystės“ į „suaugusiųjų“ pasaulį, iš auginamojo į savarankiškumo statusą, iš nuoskaudos ir vienatvės į bendrumo ir palaikymo būseną. 

z 4photo  D.Matvejev© resize

Tu irgi… esi to viduje. 

Projektas, prasidėjęs nuo jaunų šokančių paauglių noro sukurti kūrinį, choreografės Airidos Gudaitės ir kūrybinės komandos dėka virsta į apčiuopiamą kūną, o gal jausmą. Noras papasakoti retai ištransliuojamą savo pasaulį virsta kvietimu pabūti paauglio galvoje, o gal jo kambaryje. Tarytum jį išgirsti ar pasikalbėti. 

Ši erdvė atvira visiems tyrinėti, kalbėti ir kalbėtis. Tiek prieš spektaklį, tiek spektaklio metu. Tiek su kitu, tiek su savimi. Ir nebijoti, o kartais išdrįsti ištarti „aš irgi“.

z 13photo  D.Matvejev© resize

Sava Krūva:

Idėjos autorė, choreografė: Airida Gudaitė

Šokėjai-kūrėjai: Rokas Bugys, Saulė Bučiūnaitė, Emilija Ieva Giedraitytė, Smiltė Kavoliūnaitė, Arminas Kazanavičius, Ugnė Irena Laurinavičiūtė, Barbora Mickutė, Elena Milaknytė, Greta Snitkutė, Grėtė Vosyliūtė, Beatričė Šaltenytė, Aura Šriubšaitė

Režisierius: Jonas Tertelis

Kompozitorė: Agnė Matulevičiūtė

Scenografai: Renata Valčik, Emilis Šeputis

Apšvietimo dailininkas: Julius Kuršis

Garso režisierius: Ignas Juzokas

Sava Krūva internete: Arnas Razgūnas

Vadybininkė: Gabrielė Kundrotaitė

Prodiuseris: Laurynas Žakevičius

Procesas internete: savojkruvoj.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite