KAIP PRIŽIŪRĖTI ARTIMŲJŲ KAPUS GYVENANT UŽSIENYJE?

0
37
61. Kaip prižiūrėti artimųjų kapus gyvenant užsienyje

Kapų, kuriuose palaidoti mirusieji artimieji sutvarkymas – itin svarbus reiškinys. Čia esmė ne tik tai, kad ant kapo būtų tvarka, bet ir atminimo bei pagarbos mirusiajam išraiška. Gyvenate užsienyje ar atokiau nuo artimųjų kapų ir norite, kad jie būtų prižiūrimi ne tik „per šventes“? Dirbate be perstojo, o gal sergate ir neturite laiko ar jėgų sutvarkyti savo artimųjų kapų tolimose kapinėse? Specializuota įmonė tai padarys už jus.

Kapų lankymas darosi vis sunkesnis

Visada stengiamės, kad artimųjų kapinių antkapiai būtų švarūs: lankomės kapinėse, valome paminklų akmeninius elementus, šluojame aplinkui takus, sodiname gėles, jog išėjusiųjų atminimas išliktų kuo ilgiau, uždegame žvakutes.

Dar visai neseniai išlaikyti švarų ir tvarkingą artimųjų poilsio vietą didelių problemų nebuvo. Viskas dėl to, kad paprastai gyvenome kelių ar keliolikos kilometrų atstumu nuo kapų ir dažnas jų lankymas nebuvo ypatingas iššūkis. Tačiau šiandien, kai Ieškodami darbo  dažnai keičiame gyvenamąją vietą ir atrandame prieglobstį toli nuo savo šeimos,  sistemingas kapinių lankymas tampa vis sunkesnis. 

Kapų tvarkymo paslauga ir jos privalumai

Yra tokių įmonių, kurios gali sutvarkyti kapus už jus. Visa tai apima nukritusių lapų grėbimą, kapų ir antkapių plovimą, gėlių sodinimą ir žvakių uždegimą. Jei norėsite, rangovas aplankys seniai nelankytą kapą, bus atnaujintas neprižiūrimas antkapis, daugiau informacijos apie galimus atlikti darbus galite rasti nevark.lt svetainėje.

Taip pat galite užsisakyti kapo valymą po laidotuvių: netrukus po paskutinio mylimojo atsisveikinimo valymo įmonės darbuotojai už mus išneš išdžiūvusias ir suvytusias gėlių puokštes ir vainikus, nušluos lapus, nukritusius nuo aplinkinių medžių, išmes apdegusias ir įskilusias žvakes, išraus piktžoles.

Galima užsisakyti vienkartinę arba ištisus metus trunkančią priežiūrą. Pastaruoju atveju kapas lankomas nustatytomis datomis ir taip dažnai, kaip mums patinka. Dažniausiai klientai užsako keturių apsilankymų paketą per metus: prieš Velykas, vasarą ir prieš Vėlines bei Kalėdas.

Kaip tai veikia?

Ką reikia padaryti norint užsisakyti kapo valymą? Pirmiausia reikia užpildyti formą įmonės svetainėje. Pasirinkę paslaugą ir už ją sumokėję, nustatytu laiku darbuotojai vyksta į kapines atlikti patikėtos misijos. Po to nufotografuoja atliktus darbus ir nuotraukas siunčia užsakytojui elektroniniu paštu kaip aptarnavimo įrodymą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite