PRADĖTAS ZARASŲ RAJONO MAUDYKLŲ VANDENS KOKYBĖS STEBĖJIMAS

0
19
min news zrs 704 visitzarasailt

Informuojame, kad 2022 metais maudymosi sezono metu iki rugsėjo 15 d. bus stebima maudyklų vandens kokybė Zarasų rajono savivaldybės ežerų maudymosi vietose. Apie vandens kokybę, trumpalaikės taršos arba išskirtinių situacijų atvejus gyventojai bus informuojami viso maudymosi sezono metu. Informacija bus skelbiama Zarasų rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.zarasai.lt.

Zarasų rajono maudyklų vandens mėginių mikrobiologinių tyrimų rezultatai bus vertinami, ar atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus.

 
Maudyklų vandens kokybės parametrai:
• Žarninių enterokokų (Intestinal Enterococci) kolonijas sudarančių vienetų skaičius.
• Žarninių lazdelių (Escherichia coli) kolonijas sudarančių vienetų skaičius.
• vizualiai tikrinti, ar maudyklų vandenyje nėra taršos dervų likučiais, stiklu, plastiku, guma ar kitomis atliekomis.

Atsižvelgiant į higienos normos reikalavimus, žarninių enterokokų turi būti ne daugiau kaip 100 ksv/100 ml vandens, o žarninių lazdelių – ne daugiau kaip 1 000 ksv/100 ml vandens.

Paplūdimio smėlio kokybės parametrai:
• žmogui patogeninių helmintų ir jų kiaušinėlių nustatymas.

Atsižvelgiant į higienos normos reikalavimus, paplūdimiai neturi būti užteršti žmogui patogeniškais helmintais ir jų kiaušinėliais.

Teikiame Zarasų rajono ežerų maudyklų 2022 m. gegužės 23 d. stebėjimo rezultatus. Informaciją rasite čia.

Socialinės paramos skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite