SĖKMINGAI ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „KRAŠTOVAIZDŽIO FORMAVIMAS IR EKOLOGINĖS BŪKLĖS GERINIMAS ZARASŲ RAJONE“

0
31
1

Zarasų rajono savivaldybės administracija, siekiant didinti Zarasų rajono patrauklumą, kurti vietos gyventojams ir svečiams patrauklią bei poilsiui pritaikytą aplinką, sėkmingai įgyvendino projektą „Kraštovaizdžio formavimas ir ekologinės būklės gerinimas Zarasų rajone“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – pagerinti teritorijų, esančių Zarasų rajono savivaldybėje, būklę, didinant kraštovaizdžio vizualinį estetinį potencialą.

Zarasai – kurortinė vietovė, galinti didžiuotis savo nuostabia gamta – daugybe ežerų ir miškų. Esame pasienio miestas, tad pirmieji pasitinkame arba paskutiniai išlydime kitų šalių svečius, reprezentuojame ne tik savo miestą, bet ir šalį.

Projekto įgyvendinimo metu suformuotas etaloninis kraštovaizdis keliose teritorijose: Zaraso ežero pietinėje pakrantėje (prie Kauno g. abipus kempingo), nuo Zaraso ežero iki Griežto ežero ir Smėlynės kaime (bendras sutvarkytos teritorijos plotas – 28,90 ha).

Laukeso ežero Smėlynės pusiasalio teritorijoje pagražinti ir pagausinti kraštovaizdžio natūralumą atkuriantys elementai bei įrengtas pėsčiųjų takas, maudykla ir apžvalgos aikštelė.

Zaraso, Zarasaičio, Griežto ežerų ir Laukesos upės pakrančių teritorijose pagražinti ir pagausinti kraštovaizdžio natūralumą atkuriantys elementai bei įrengti pėsčiųjų takai, piknikų gultai, lauko muzikos instrumentai.

Pietinės Zaraso ežero pakrantės teritorijoje pagražinti ir pagausinti kraštovaizdžio natūralumą atkuriantys elementai bei įrengtas pėsčiųjų takas ir praplėsta apžvalgos aikštelė.

Sutvarkius pasienio teritorijų prieigų kraštovaizdį, sukurtos patrauklios turistinės ir tranzitinės trasos, išryškėjo šioms vietovėms būdingas vaizdingas kraštovaizdis, jo estetinės vertybės, apleisti pasienio kraštovaizdžiai atgavo funkcionalumą, padidėjo kraštovaizdžio informatyvumas, regiono socialinis, ekonominis patrauklumas.

Bendra Projekto vertė 614.379,29 Eur, iš jų 522.222,40 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos ir 92.156,89 Eur Savivaldybės biudžeto lėšos. Projektas įgyvendintas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ 05.5.1-APVA-R-019 priemonę „Kraštovaizdžio apsauga“.

Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

2

3

4

5

6

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite