PASKIRTA 2022-ŲJŲ METŲ POETO FELIKSO JAKUBAUSKO PREMIJA VIETOS LITERATUI

0
44
min news zrs 761 images 1

Už šmaikščią, prasmingą poetinę kūrybą, dalyvavimą krašto literatūriniame gyvenime ir už jo ribų, išleistas knygas, dėmesį aukštaitiškai tarmei 2022-ųjų metų Felikso Jakubausko vardo premija skirta Vitai Paškauskaitei. Vitos Paškauskaitės kandidatūrą premijai rekomendavo Zarasų literatų klubas „Virš tylos“, Baibių kaimo bendruomenė ir Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Baibių skyriaus vedėja D. Lysova.

Vita Paškauskaitė susidomėjo poezija dar būdama šeštokė, šiandien savo eiles ji skaito literatų klubuose, bibliotekose, bendruomenėse, naujas knygas pristato vaizdo įrašais internetinėje erdvėje. 2018 m. pasirodė jos pirmoji poezijos knyga „Šimtas ašarų širdies“, skirta Lietuvos valstybingumo šimtmečiui, 2020 m. – poezijos knyga „Siela šešėlio neturi“, 2021 m. – „Už savęs nepasislėpsi“. V. Paškauskaitės eiles laikraštis „Zarasų kraštas“ spausdina nuo 1995 m. Jos poezija įtraukta į Zarasų rajono literatų kūrybos almanachą „Ežerų šneka“ (2019 m.). Autorė eilėraščius skaito tradiciniuose krašto literatūriniuose renginiuose: „Poezijos pavasaryje“ Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, „Giesmė Salakui“ Salako kultūros centre, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Baibių skyriaus renginiuose.

Sveikiname laureatę. Linkime kūrybos džiaugsmo ir naujų poezijos knygų.

Įvardintą premiją planuojama įteikti Zarasų miesto šventės metu, tradiciniame literatūriniame renginyje „Nakties skaitymai“ Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Zarasų rajono savivaldybės tarybos Nuolatinės kultūros ir meno premijų vertinimo komisijos nariai: Violeta Barisevičienė (pirmininkė), Jolanta Lementauskienė (pirmininkės pavaduotoja), Rimantas Jurevičius, Šviesuolė Venclovaitė, Violeta Gaidienė, Nadiežda Matušova, Gintaras Andrijauskas, Daiva Dūdėnienė, Gražvydas Gasparavičius, Galina Palagina, Jovita Vainikevičiūtė, Gedas Kukanauskas, Dalia Deinienė, Danutė Pulokaitė, Daiva Kelečienė.

Informaciją pateikė
Švietimo ir kultūros skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite