KAIP IŠSIRINKTI STALO TEKSTILĘ?

0
34
stalas

Stalo tekstilė – svarbus kasdienis ar šventinis atributas. Na, o stalo tekstilės gaminių pasirinkimas šiandien yra labai didelis. Tad, kad lengvai bei greitai išsirinktumėte tinkamiausius, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus.

Atsižvelkite į tai, kur bus naudojama staltiesė ir ar bus galimybė ją išlyginti. Štai, pavyzdžiui, staltiesės, kurių sudėtyje yra poliesterio, lamdos bene  mažiausiai, tad jų dažniausiai net neprireikia lyginti. Tad, jei planuojate rengti šventę ar iškylą gamtoje, ar kitoje erdvėje, kur nebus galimybės pasinaudoti lyginimo prietaisais, staltiesė su poliesteriu yra puikus pasirinkimas.

Jei norite sukurti kuo natūralesnę, ekologiškesnę plinką ir norisi būti kuo arčiau gamtos, tokiu atveju, puikiu pasirinkimu taps lininė staltiesė. Lininis audinys visada buvo vertinamas ypač palankiai dėl daugybės įvairių savybių. Visų pirma, jis yra visiškai natūralus, antras – auginant bei apdorojant linus, daroma ypač maža žala gamtai. Na, ir, žinoma, taip pat svarbu akcentuoti, kad lininis audinys atrodo ypač estetiškai bei skoningai, puikiai tinka vertinantiems klasiką. Na, atsižvelgiant į tai, kad jis yra ir dar labai stiprus, galite būti tikri – iš šio audinio pagaminta staltiesė ilgai išlaikys puikią pirminę būklę.

Staltiesių spalva – dar vienas svarbus akcentas. Verta pabrėžti, kad bene pačios dėkingiausios yra kreminės bei šampaninės spalvos staltiesės, kadangi prie jų bus ypač lengva priderinti kitus dekoro elementus. Be to, šių spalvų gaminiai yisada atrodo madingai bei puikiai dera bet kokio stiliaus interjere.

Na, o pabaigai – atsakymas į dar vieną svarbų klausimą: ar tikrai yra būtina lyginti lenkimo vietas? Belieka tik pridurti, kad tikslaus atsakymo nėra – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimų. Ir ne paslaptis, kad nemaža dalis žmonių dengiant stalą, renkasi kur kas paprastesnį variantą – lenkimo linijų nelygina, o tiesiog paslepia po kitais dekoro elementais.

Staltiesės – ne vienadienis pirkinys: tinkamai prižiūrima, ji tarnaus daug metų. Tad kiekvieną kartą,  kai norite įsigyti naują staltiesę, skirkite pakankamai laiko apsvarstymams, kokio gaminio jums iš tiesų reikia. Tad linkime tinkamų pasirinkimų ir šventiškos nuotaikos kasdien.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite