DIPLOMŲ TEIKIMO ŠVENTĖ

0
18
1

Zarasų profesinė mokykla pražydo: gėlių puokštės, laimingos šypsenos ir akys, dėkingumas ir nuostabių akimirkų prisiminimai. Šiandien – mokykloje graži Diplomų teikimo šventė.

Kinų išmintis: „Papasakok man – ir aš pamiršiu, parodyk man – ir aš prisiminsiu, įtrauk mane – ir aš suprasiu“ – atskleidžia profesinio mokymo esmę. Šiais mokslo metais profesinėje mokykloje diplomai teikiami jau antrą kartą (pirmąsyk – pavasarį įteikti 85 moksleiviams, kurie mokėsi pagal pirminio profesinio mokymo programą).

Sveikindama absolventus, mokyklos direktorė Nijolė Guobienė akcentavo, kad diplomo teikimas – svarbus įvykis kiekvieno gyvenime, kadangi žinios visada parodo gyvenimo kelią, suteikdamos jam pilnatvę. Dėkodama ne tik mokiniams ir mokytojams, bet visiems, padėjusiems ir prisidėjusiems, kvietė visus gražinti savo miestą, kraštą, nors ir mažais, bet sėkmingais darbais.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas sakė, kad kiekvieno jauno žmogaus pasirinkimas yra labai svarbus. Džiaugėsi, kad šią mokyklą yra baigęs ir jo sūnus. Dėkojo už mokyklos aktyvumą.

LR Seimo nario Algimanto Dumbravos padėjėja Regina Račkauskienė perdavė Jo sveikinimus, linkėdama niekada nenusiminti, o jei kada nors ir nepasiseks, siekti tikslų, svajoti ir ieškoti kasdienybėje nors nedidelės, bet širdį džiuginančios smulkmenos.

Zarasų Švč. Mergelės Marijos į Dangų Ėmimo bažnyčios klebonas kun. Vydas Juškėnas sakė: „Svarbiausia – gyvenime nebijokite rizikuoti ir išgirskite savo vidinį balsą“. Įtikinamai skambėjo Jo pasakojimas apie du grūdus: sėkmė aplankė tą, kuris nebijojo.

Grupės vadovė Feodosija Bezubova, džiaugdamasi diplomus gaunančiais naujais gerais specialistais, tiki: „Darbas jiems bus kaip šventė, ir nors sunkus darbas, bet sielai jis bus lengvas.“

Absolventams, mokyklos bendruomenei ir svečiams buvo skirtos Ąžuolo gimnazijos abituriento Adomo Mechovičiaus dainos, profesinės mokyklos šokių studijos narių atliekami šokiai (vadovė Elžbieta Juškėnienė), instrumentinio ansamblio narių Monikos Grigėnaitės ir Gabrielės Šerekovaitės pasirodymas (vadovas Gintaras Andrijauskas); žavėjo daug apdovanojimų respublikoje pelnę šokėjai Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė (Vilniaus šokių klubo „Judesys“).

Šauniai pasirodė moksleiviai, vilkintys lininiais drabužiais – tai siuvimo mokytojos Jekaterinos Gasparavičienės idėja. Mokyklos direktorė N. Guobienė dėkojo už įkvepiančią ir originalią tautiškumą ugdančią drabužių kolekciją, siuvėjo specialybės puoselėjimą ir viešinimą.

Mokyklos direktorė įteikė padėkas geriausiems, aktyviausiems mokiniams: Gintui Černiauskui – už puikius rezultatus sportinėje veikloje ir atsakingą požiūrį į mokslą; Valerijai Pežėlytei – už aktyvumą ir kūrybiškumą dalyvaujant mokyklos veiklose bei puikius pasiekimus moksle; Ugnei Bernotaitei – už kūrybinį aktyvumą ir meninę saviraišką; Radvydui Jankauskui – už atsakingą požiūrį į mokslą; Erikai Cholopovaitei – už ištvermę ir pasitikėjimą savimi mokantis bei kūrybinę savanorišką veiklą; ir tiems, kurie mokykloje stropiai mokėsi 5 metus – nuo 9 klasės: Edgarui Rybakovui, Aleksui Ragauskui ir Ingridai Dumbravaitei.

Padėka ir anglų kalbos mokytojai, beje, žinomai ne tik Zarasuose, bet ir respublikoje – Onutei Baubinienei, jau išeinančiai į užtarnautą poilsį.

Diplomai ir sveikinimai baigusiems: 3 metų programą Technikos priežiūros verslo darbuotojo, Svečių aptarnavimo darbuotojo, Apdailininko (statybininko) modulinę profesinio mokymo programą; 2 metus trunkančią Masažuotojo ir Paramediko programą, 1 metų trukmės Renginių ir poilsio paslaugų organizatoriaus modulinės profesinio mokymo programą.

AČIŪ – trumpame, bet labai reikšmingame žodyje šiandien tilpo tiek daug: ne tik gėlių puokštės, laimingos šypsenos ir akys, dėkingumas ir nuostabių akimirkų prisiminimai, bet ir graži, šilta Diplomų šventė…

Giedrė Mičiūnienė
Nuotraukos Simonos Matusevičiūtės

2

3

4

5

6

7

8

9

10

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite