NEGALIU TYLĖTI…

0
81
Mokykla Salake

Garbūs rajono valdžios ponai ir ponios. Garbūs įsakymų vykdytojai, garbūs savo protu, bet ne garbūs savo rinkėjų atžvilgiu. Juk nesiteikėte pamąstyti, pakovoti už mūsų likimus, šiokį tokį geresnį gyvenimą.

Mane labai jaudina Salako mokyklos likimas. 116 metų klestėjusi tapo nereikalinga. Mat iš šitos „įmonės“ jokios naudos. Ir dar jai trūksta „4 elementų“. Aš net suabejosiu, ar buvo kalbama apie žmones, vaikus, jų tėvus? Buvo tik kalba, kaip netaupiai gyvenam. Ar tikrai? O kiek buvo praleista neapmąstytų momentų mūsų gerbiamų, solidžių žmonių, kur iš tiesų buvo galima taupyti (sutikit, kad labai gajus Jūsų galvose sovietinis palikimas – negalvoti, o aklai pildyti kieno nors įsakymus, norus). Galbūt nereikėjo dėl poros vaikų į tolimiausią vietovę „stumdyti“ mokyklinio autobusiuko, o tiesiog kelionės išlaidas padengti tėvams, kad jie galėtų savo vaikus atvežti patys į mokyklą. Nebūtų taupiau? Grįžtame į laikus, kai į mokyklą eidavome pėsčiomis (o buvo smagu), nes visi skubėjome į savo mylimiausią žinių, šviesos tvirtovę. Dabar, kai tai vyksta, visiškai ne mokinio naudai. Kelkitės, gerbiamieji mokinukai paryčiui, 5 val. ir skubėkite laukti stotelėje autobuso. Bet kokiu oru. Į mokyklą – užsimiegojusiomis akimis. Pirmoji pamoka – vargas. Taip norisi miego. O po pamokų dar yra įdomių užsiėmimų, bet mokinukas priklausomas nuo autobuso tvarkaraščio. O kaip žiemą, kai dienos tokios trumpos? Štai čia ir kertasi taupymas su sveikata. Auga vaikai labai prastos sveikatos. Taigi, ką sutaupėm, turėtume atiduoti sveikatos įstaigoms. Vargu, ar taip yra, nes ir ten taupoma. Pavargom nuo to taupymo iš visų pusių. Ten, kur galima būtų sutaupyti, tai jo nė su žiburiu neatrasi.

Gerbiamas Salako seniūne, nejaugi ir Jūs susirgote nesveika taupymo liga? Pagalvokite, kam teks seniūnauti, jeigu neliks ir šito šviesos žiburėlio? Kodėl taip nesirūpinama miestelio ateitimi? Sukitės, verskitės per galvas, bet pamėginkite pritraukti darbščių, jaunų žmonių. Juk galima ir kompostą iš lapų gaminti, ir smėlio turime gausybę. Turėdami tiek laisvų, tvarkingų patalpų, gal pyragus pradėkime kepti? Juk dar ne visi suseno. Reikia tik gero žodžio, dėmesingumo, bendrystės, pokalbių. Netikusi Lietuvos valdžios politika viską atiduoda miestams, o kaimui – „trinkelės“. Mąstykite, mąstykite, kitaip miestelis merdės. Žmonės bijo rizikos, tai tiesa, tačiau kažkaip palaiko vieni kitus ir geras pavyzdys užkrečia veikti, keisti savo aplinką. Norint užauginti jaunąją kartą reikia iniciatyvos, gyvo pavyzdžio, ne nuolaidžiavimo ir amžino galvos linksėjimo.

Mokyklą uždarys, o kur nukeliaus sutaupyti pinigai? Geriau patylėsiu, bet tikrai Salakas jų nematys. Miesteliui padaryta daug skriaudos ir pasekmes matom. Palikite mokyklą ramybėje, o sulėkę kaip vanagai kurkite verslą, kurkite ateitį salakiečiams. Jie bus dėkingi. Dabar nėra pašto, vaistinės, girininkijos, bankomato, nei kirpyklos, nei siuvyklos, o juk visa tai buvo. Net ir autobusai retenybė.  Dirbo jauni žmonės, kūrėsi. Tai kas juos išbaidė? Reformos, mokesčiai, taupymas. Augęs miestelis sparčiai nyksta. Gerai, kad dar turime bažnyčią – visų mūsų pasididžiavimą.

Pagalvokite, nes rinkimai gali būti liūdni. Pabodo klausyti visokių išsisukinėjimų ir pažadų. Viską darote greitai ir neapgalvotai, pamiršę, kad laisvė ne duotybė, kad ją reikia puoselėti ir rūpintis.

Irena Labutienė, Salako miestelio gyventoja

Užs. Nr. 220628-1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite