ŠVENČIONYSE ĮVYKO PASIENIEČIŲ DIENOS ŠVENTINIS RENGINYS

0
11
1

Birželio 29-ąją minima Pasieniečių diena. Kasmet šios dienos pagrindiniai renginiai organizuojami vis kitame šalies mieste.

Šios profesinės dienos išvakarėse Vilniaus pasienio rinktinės pasieniečiai susirinko į šventinius renginius, kurie vyko Švenčionyse.

Švenčionių miesto parke vyko ceremonialas, kurio metu skambėjo sveikinimai. Pasieniečius sveikino Vilniaus pasienio rinktinės viršininkas Darius Škamulis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintautas Kindurys, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, Visagino savivaldybės administracijos direktorius Andrius Bukauskas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas ir kiti garbūs svečiai. Gausus būrys pasieniečių ir rinktinės darbuotojų buvo apdovanoti. Kalbėtojai pabrėžė, kad valstybės sienos saugumas neatsiejamas nuo valstybės saugumo – tai nepriklausomybės simbolis. O pasieniečių profesija neatsiejama nuo kilnumo, ištvermės ir drąsos. Ypač į šios specialybės žmones atkreipiamas dėmesys dabar, kai vyksta šalia mūsų karas Ukrainoje, suaktyvėjo nelegali migracija ir siaučia COVID-19 pandemija.

Šiame minėjime kalbėjo ir Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis pasidžiaugė, kad Vilniaus pasienio rinktinėje puikiai tarnauja daug zarasiškių. Jie sėkmingai kontroliuoja, kad Šengeno valstybių išorės sienos saugumas atitiktų griežčiausius reikalavimus. Šiandien daug zarasiškių buvo apdovanota šioje šventėje. Meras dėkojo visiems pasieniečiams už aktyvų bendradarbiavimą, nuoširdų savivaldybės vykdomos veiklos palaikymą ir pagalbą, linkėjo visiems pasieniečiams visada būti profesionaliais, susitelkusiais,ištvermingais ir ištikimais Lietuvai ir jai duotai priesaikai. Meras Nikolajus Gusevas Vilniaus pasienio rinktinės viršininkui Dariui Škamuliui įteikė atminimo dovanėlę.

Šventinio minėjimo dalyviams miesto parke buvo surengtas šventinis koncertas.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – Pasieniečių šventinio minėjimo akimirkos Švenčionyse.

2

3

4

5

6

7

8

9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite