MO MUZIEJUS ATKELIAUJA Į ANTALIEPTĘ

0
21
MO keliauja Antaliepte

MO muziejus atvyksta į Antalieptę. Nuo birželio 27 d. iki rugpjūčio 5 d. visi Antalieptės ir aplinkinių rajonų gyventojai gali nemokamai pamatyti fotografijos parodos „Permainų šventė“ fragmentus, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, mokymuose ir veiklose visai šeimai.

Birželio 30 d. 18 val. MO muziejus kviečia į parodos „Permainų šventė“ ir keliaujančio MO muziejaus projekto pristatymą ir atidarymą. Jis vyks Antalieptės Inovatorių slėnyje, Žilėno g. 2.

 

Parodos atidaryme dalyvaus:

  • Zarasų meras Nikolajus Gusevas
  • Inovatorių slėnio vadovas Arūnas Survila
  • MO muziejaus atstovė Birutė Zimnicka

O nuo 18:30 val. MO parodą patirti ir daugiau sužinoti bus galima ekskursijoje su MO gidu.

Antalieptėje bus eksponuojama dalis MO parodos „Permainų šventė“

MO muziejaus fotografijos paroda „Permainų šventė“ yra pirmasis bandymas Lietuvoje į šventę pažvelgti taip plačiai – ką, kaip ir kodėl šventėme bei švenčiame ir kaip tai fiksuojama fotografijoje.

Šventės įgauna vis kitų formų, apie ką jos mums yra šiandien? Apie vidinį augimą, įveiktus barjerus, išsilaisvinimą iš normų, leidimą sau būti. Taip pat apie atlaidus, sutuoktuves, išleistuves, gimimo ir atsisveikinimo dienas. Šventės formų visa galybė ir visos jos veda į permainas.

O kaip šiuose procesuose dalyvauja fotografija? Ji įamžina šventes, bet taip pat tampa ir jų dalimi. Fotografavimo(si) ritualas įtvirtina šventės dalyvių tarpusavio ryšius, o nuotrauka tarsi garantuoja jų ilgaamžiškumą.

 

Atkeliauja edukacijos, mokymai ir užsiėmimai visai šeimai

MO muziejus nori dalytis savo patirtimi. Todėl Antalieptės ir aplinkinių rajonų mokytojams, švietimo ir kultūros sektoriaus darbuotojams organizuos mokymus, kurių metu bus galima išmokti skirtingų edukacijų vedimo metodų ir praktikų. Mokymai pedagogams ir kultūros darbuotojams vyks liepos 4–6 dienomis. 

Į Antalieptę atkeliauja ir šeimų pamėgti MO muziejaus savaitgalio užsiėmimai – Šeimų šeštadieniai. Jie vyks du kartus: liepos 2 ir 9 d.

Paroda Antalieptėje veiks ir ją nemokamai aplankyti galima iki rugpjūčio 5 d.

MO muziejaus projektas „Keliaujantis muziejus: Pažink save per meną“ įgyvendinamas pagal Europos Ekonominės Erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonę „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“.

Keliaujančio muziejaus partneriai: tvarios energijos partneris – „Ignitis grupė“, informacinis partneris – LRT, projekto draugas Antalieptėje – Antalieptės Inovatorių slėnis.

Keliaujantis MO muziejus 1

Keliaujantis MO muziejus 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite